Sport
VLATKO ŠIMUNAC VRAĆA SE U MOMČAD CIBALIJE

Svaka sljedeća utakmica je kvalifikacijska
Objavljeno 1. prosinca, 2016.
Uvijek razmišljam kako nekoga dostići, a ne gle dati cijelo vrijeme pratnji i je li te ona sustigla

Odlaskom Sandra Ugrine u Split njegovo mjesto u napadu preuzeo je Vlatko Šimunac koji je bio standardan član početne postave Vinkovčana sve do nedavne viroze koja ga je privremeno odvojila s travnjaka. Ipak, trener Siniša Sesar najavio je kako ga u subotu vraća u sastav, što bi trebalo značiti da je bolest iza njega i da je spreman za napore koji ga očekuju.

- Istina, bolest je prošlost, dobro se osjećam, a nije me bilo desetak dana, srušila me neka viroza i temperatura pa sam morao to odležati. Sada je sve u redu i spreman sam za Lokomotivu.

U dosadašnjem dijelu sezone Šimunac nije postigao ni jedan pogodak. U susretu protiv Lokomotive Cibalia traži pobjedu, a Šimunac pogodak, koji bi i njemu i Cibaliji otvorio put prema gore, odnosno priključak za ostalim klubovima ispred njih.

- Nikada ne igram da bih ja postigao pogodak. Jednako mi je drago i kada ja postignem pogodak koliko i kada ga postignu moji suigrači. Naravno, najvažnije je da Cibalia pobijedi. Naravno da bi bilo lijepo da ga i ja postignem, ako se ukaže prilika pokušat ću je iskoristiti i nitko sretniji ne bi bio u tom trenutku. Posebno ako on bude važan u pobjedi Cibalije, tko bi tada bio sretniji od mene.

Susret protiv Lokomotive od izuzetne je važnosti, pa je u tu svrhu predsjednik kluba Miroslav Gagro u srijedu na zajedničkoj večeri održao razgovor s igračima te ih pokušao sa svoje strane motivirati da odigraju dobro i svladaju Lokomotivu. Zagrepčani su šest bodova ispred Cibalije i ovo je ujedno prilika da se taj zaostatak smanji, pa bi onda na proljeće bilo mnogo lakše stići i prestići ih na ljestvici.

- Za nas je svaka sljedeća utakmica od izuzetne važnosti. Ovaj put nam dolazi Lokomotiva koja je ispred nas, pa imamo priliku smanjiti zaostatak za njima. Nikada ne bismo trebali gledati one ispod, nego one ispred nas. Ja bar razmišljam kako nekoga dostići, a ne gledati cijelo vrijeme pratnji i je li te ona sustigla. Lokomotiva igra dobar nogomet i nadigrava se. Ne ide im baš u posljednje vrijeme, što je možda za nas prigoda da ih svladamo i tako dođemo na samo tri boda iza njih. Moramo sve učiniti kako bismo ih dobili, a ja sam siguran da će svi koji istrče u subotu protiv Lokomotive dati svoj maksimum da ih svladamo i konačno krenemo uzlaznom putanjom osvajanja bodova - rekao je napadač Vlatko Šimunac. A. Grgić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike