Učionica
SVEUČILIŠNO SPORTSKO PRVENSTVO OVE AKADEMSKE GODINE POČINJE U LISTOPADU

Natjecanja se održavaju u čak 15 sportova
Objavljeno 14. listopada, 2016.

Vezani članci

SPORT NA SVEUČILIŠTU JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU

Sportski uspjesi studenata - izvrsna promocija Sveučilišta u Osijeku

Ekipna i pojedinačna natjecanja za studentice i studente sada se organiziraju u sljedećim sportovima, njih ukupno 15 za studente i 14 za studentice: mali nogomet (futsal), košarka, odbojka, rukomet, šah, stolni tenis, plivanje, tenis, kuglanje, odbojka na pijesku, biljar, badminton, atletika, pikado i kros, kao i u ostalim sportovima za koje se pokaže interes.

Natjecanja se održavaju na nizu lokacija, ovisno o pojedinom sportu – Srednjoškolskom igralištu, na igralištu "Kraj Drave" Nogometnog kluba Elektra, na terenima uz Nastavno-sportsku dvoranu Jug, u samoj NSD Jug, na teniskim terenima u Perivoju kralja Tomislava, u Sportskoj dvorani Zrinjevac, na Gradskim bazenima, u Biljar-klubu Plan B, stolnoteniskoj dvorani u Nastavno-sportskoj dvorani Gradski vrt, kuglani na Pampasu i drugdje. U suradnji s Uredom za sport Sveučilišta u Osijeku, tijekom veljače 2017. bit će organizirane aktivnosti u slobodnom vremenu studenata, kao što su fitness, klizanje, plivanje, pješačke ture i drugo.

Važno je naglasiti kako se svi bitni detalji vezano uz broj sportova i sustav natjecanja usuglašavaju sa studentskim sportskim klubovima, a konačne odluke, na sastanku zakazanom za 17. listopada, donijet će Izvršni odbor SSS-a u svom izvedbenom planu i programu. Ideja pri ovom rasporedu jest ostaviti travanj slobodnim zbog ispitnih rokova, ali i različitih natjecanja i sportskih nastupa srodnih fakulteta na kojima pojedini fakulteti nastupaju. Drugim riječima, do travnja planiramo završiti prvenstva, kako bi se studenti posvetili državnoj završnici i europskim prvenstvima. U prosjeku kroz SSP prođe oko 1000 studentica i studenata, a odigra se 18 - 20 utakmica po sportu (oko 140 utakmica studenata i 120 studentica u loptačkim sportovima te oko 160 mečeva u ostalim sportovima koji se provode).

Veliku potporu u provedbi SSP-a daju Grad Osijek i Osječko-baranjska županija, kroz svoje sportske zajednice koje osiguravaju korištenje sportskih terena, i naravno, Sveučilište, kroz svoja tijela. SSP se oglašava i komunicira preko svih zainteresiranih medija, u suradnji sa Studentskim zborom, kao i preko facebook-stranice, a u planu je izrada internetske stranice Saveza. Glavnina komunikacije, rasporedi i rezultati održavaju se preko maila, između Saveza i sportskih klubova, odnosno predavača tjelesne i zdravstvene kulture, kao i studenata zaduženih za vođenje klubova i sportskih ekipa unutar njih.

(Igor Salajić)

U planu i novi sportovi

Natjecanja u akademskoj godini 2016./17. počinju tijekom listopada. Plan je, nakon što se održi sastanak sa studentskim klubovima i sastanu odgovarajuća tijela Saveza, krenuti s nadmetanjima u nogometu, basketu 3v3, odbojci na pijesku i tenisu (listopad), futsalu i rukometu (studeni), plivanju (prosinac), šahu, stolnom tenisu, košarci (siječanj) te odbojci, biljaru, pikadu i kuglanju (ožujak). Ove će godine studentima biti ponuđena tri nova sporta, nogomet u "kavezu", veslanje na ergometrima i atletska utrka na 3000 metara, koji će se, ovisno o vremenu, implementirati ove ili iduće akademske godine.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike