Kultura
SLAVONCI NA KOPRIVNIČKOM FESTIVALU

U konkurenciji za skulpturu Jaje i osječki i požeški kazalištarci
Objavljeno 12. listopada, 2016.

Predstava “Nije me strah”, Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka u konkurenciji je za skulpturu Jaje, autorice Iris Lobaš Kukavičić koja se dodjeljuje na istoimenom Festivalu za djecu i mlade u Koprivnici. Na festivalu posvećenom obilježavanju Svjetskog dana jaja sudjeluje i Gradsko kazalište Požega s predstavom “U potrazi za dijamantnom suzom”.

Festival se održava od 14. do 16. listopada u Domu mladih, a uz slavonske kazalištarce nastupit će i Kazalište lutaka Zadar, sa svojom uspješnicom “Juha od bundeve”, kao i Teatar TT, jedno od najstarijih kazališta u Danskoj, koje često gostuje diljem svijeta, a sada prvi put dolazi u Hrvatsku. Njihovom predstavom “Sjena” bit će u petak, 14. listopada, svečano otvoren festival kojem je suorganizator Kazalište Oberon, a među pokroviteljima i Veleposlanstvo Kraljevine Danske.

Svečanost zatvaranja i dodjela nagrade za najbolju predstavu festivala prema ocjeni stručnog suda, kojeg predvodi hrvatski književnik Dubravko Jelačić Bužimski, predviđena je za nedjelju, 16. listopada u podne.

Ovo je drugo izdanje festivala, a sve predstave za djecu i mlade su besplatne. N.Vek.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike