Sport
MEMORIJAL BLAGO ZADRO

Zekić i Mršić testiraju kompletan kadar
Objavljeno 7. listopada, 2016.
U petak igraju Vukovar 1991. - Osijek (13.30) i Cibalia - Široki Brijeg (16 sati)

Od petka do nedjelje u Vukovaru se igra šesti Memorijalni nogometni turnir “Blago Zadro” u znak sjećanja na jednog od najvećih heroja obrane Vukovara u Domovinskom ratu. I ove godine na Zadrinu turniru nastupit će dvije najbolje slavonske momčadi, Osijek i Cibalia. Osječani su na posljednja tri turnira igrali finale i sva tri puta izgubili od Širokog Brijega koji je ujedno bio i pobjednik svih pet dosadašnjih turnira.

Dostojno hita prvenstva

Može li Osijek ove godine prekinuti tu dominaciju Širokobriježana, koji prvo trebaju danas preskočiti i neugodnu prepreku zvanu Cibalia. Prema najavama koje stižu iz tabora bijelo-plavih, oni, i u slučaju plasmana u finale, neće zaigrati s najjačim snagama jer je trener Zoran Zekić zamislio drugačiji raspored.

- U današnjem susretu protiv Vukovara 1991. odigrat ćemo sa svim raspoloživim snagama. Svi će igrači dobiti po jedno poluvrijeme, a u nedjelju će na scenu stupiti druga momčad koja nema prvenstvenih obveza u Trećoj ligi pojačana s nekoliko prvotimaca - kaže Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

Unatoč tim velikim “mješavinama” momčadi, od osječkih nogometaša očekuje se da svoj posao obave na način koji je dostojan drugoplasirane momčadi u HNL-u. Zekićeva odluka da pričuva svoje najjače adute nije nimalo neočekivana jer Osječane za desetak dana na Rujevici očekuje veliki derbi protiv lidera prvenstva Rijeke, pa bi svaka eventualna ozljeda bila ozbiljan udarac u pripremi za taj okršaj.

- To što ćemo igrati u izmiješanim momčadima ne znači kako igrači neće dobiti određene zadatke. Mi smo NK Osijek i tako se moramo postaviti i ponašati na svakom susretu koji igramo - jasan je trener bijelo-plavih.

Uostalom, druga momčad uhvatila je ritam u trećeligaškom društvu, a ako bude pojačana s nekoliko prvotimaca kojima trebaju utakmice, od toga bi se mogla složiti dobra momčad. A i Široki više nije tako jak kao posljednjih sezona.

Inače, ovih dana baš svi su igrači u redovitom trenažnom procesu. Nema onih koji su na poštedi, a za susret s Rijekom nema ni suspendiranih pa će se Zekić, ako se nešto ne promijeni u sljedećem tjednu, Rijeci moći suprotstaviti svojim najjačim snagama. Počeli su naime trenirati i Lesjak i Džolan. No, Zekić je udarnu momčad želio poštedjeti napora dvije utakmice u tri dana i zbog činjenice što je u tjednu koji je na izmaku malo pojačao intenzitet treninga. Sve što se tijekom stanke radilo, bilo je podređeno susretu na Rujevici. Ipak, ne smije se zanemariti ni nastup na Zadrinu memorijalu. Bilo bi zgodno kada bi Osijek konačno uspio prekinuti niz tih poraza u finalnim susretima. No, prije toga potrebno je svladati i Vukovar 1991. što su Osječani prilično lako učinili u nedavnom susretu 1/16 finala Kupa Hrvatske, a ni tada nisu igrali s najjačim raspoloživim snagama.

Široki test za Inter

Zanimljiviji bi stoga bio današnji drugi polufinalni susret između branitelja naslova Širokog Brijega i Cibalije. Momčad Širokog Brijega trenutno se nalazi na osmom mjestu Premijer lige pa stoga sigurno Cibalia nije danas bez ambicija. Ipak, nastup na turniru trener Cibalije Stanko Mršić iskoristit će kako bi isprobao sve svoje igrače pred gostovanje u Zaprešiću.

- Odigrat ćemo turnir u Vukovaru, a iskoristit ću priliku i isprobati igrače koji su manje igrali, a i one koji su zaliječili ozljede. Vjerojatno će jedni odigrati jednu utakmicu, a drugi drugu. Ovo je dobra prilika da s kvalitetnim protivnicima vidimo gdje smo danas. Sljedeće kolo idemo Interu i zašto ga ne bismo mogli iznenaditi u Zaprešiću - rekao je Stanko Mršić.

U petak će tako turnir otvoriti Vukovar 1991. i Osijek (13.30), a u drugom polufinalu (16 sati) sastaju se Cibalia - Široki Brijeg. U subotu se igra revijalna utakmica branitelja, a završnica turnira je u nedjelju kada se u 13.30 igra utakmica za treće mjesto, a finalni susret u 15.30. Nakon toga slijede proglašenja najboljih momčadi, kao i najboljeg igrača i strijelca turnira.

Dalibor KELER/Antun GRGIĆ
DONACIJA ZA VODOTORANJ I POLAGANJE VIJENACA

NK Osijek će nastup na Memorijalnom turniru Blago Zadro u Vukovaru iskoristiti i za uključivanje u akciju obnove vodotornja. Osječki prvoligaš donirat će 10.000 kuna kao simboliku na 10.000 članova, koliko je dosegnuo Bijelo-plavi klub. Osim toga, delegacija osječkog prvoligaša na čelu s direktorom Igorom Galićem položit će vijence i zapaliti svijeće na grobu Blage Zadre te u Spomen-domu na Ovčari.D.Kl.

STREAM IZ VUKOVARA

Oba susreta koja će odigrati nogometaši Osijeka na Memorijalu Blage Zadre u Vukovaru njihovim će navijačima biti dostupna preko streaminga. Utakmice će biti moguće pogledati preko klupske službene stranice nk-osijek.hr klikom na link streaminga koji će biti ponuđen na naslovnoj stranici.D.Kl.

šesto izdanje

BRANITELJ NASLOVA JE ŠIROKI BRIJEG

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike