Sport
ZEKIĆ NIŽE BODOVE, ALI NE DOPUŠTA EUFORIJU

Želio bih da se dečki još malo opuste i uživaju u nogometu
Objavljeno 19. rujna, 2016.
Volio bih da zadržimo ovaj zanos koji postoji u klubu i oko njega

Zoran Zekić bio je vrlo miran nakon novog trijumfa svoje momčadi. Osijek je zabilježio i četvrtu pobjedu zaredom, što se nije dogodilo već jako dugo. No trener bijelo-plavih vrlo je objektivno sagledao događanja u susretu protiv Splita.

- U prvom poluvremenu opet smo imali starih problema s protokom i kretanjima bez lopte. Puno radimo na tome, ali morate znati kako se momčad još prilagođava tim novim okolnostima. Do jučer smo mi bili ti koji smo igrali u bloku i čekali protunapade, a sada moramo igrati protiv toga. U takvim utakmicama ključno je probiti suparnika i kada smo to uspjeli, kasnije je bilo puno lakše - pričao je Zekić, pa dodao:

- Idemo dalje, čeka nas Kup tijekom tjedna, pa onda i prvenstveni susret s Istrom 1961.

Zekić je ponovno pogodio sa zamjenama, ispalo je kako je važan poticaj na putu do pobjede opet došao s klupe za pričuve. Ovaj put je bljesnuo Aljoša Vojnović, koji se vratio na travnjak nakon ozljede.

- Kada igrači dobro rade, onda nemam problema s pogađanjem zamjena. Vojnović je trebao povezati naše redove, a eto ispalo je još bolje, jer je bio dvostruki strijelac. Osim njega je i Pušić dobro reagirao kada je ušao u igru. Važnost pričuvnih igrača odavno sam naglašavao, sretan sam što je opet tako ispalo.

Čini se kako je završila i potraga za stoperskim parom jer Arsenić i Barać opet su odigrali dobru utakmicu, a Osijek opet nije primio pogodak.

Stoperi su sve bolji i neka samo tako nastave, jer sam iznimno zadovoljan kako njih dvojica igraju.

Pobjednički niz bijelo-plavih traje, ali hoće li trener i dalje stišavati euforiju?

- Ne stišavam euforiju da bi sputavao igrače, već zato što još uvijek moramo teško raditi da bismo došli do pobjede. Želio bih da se još malo opuste i uživaju u nogometu. Moramo i dalje ostati fokusirani i predani u radu, a uvjeren sam kako ćemo s vremenom riješiti i te probleme koje imamo s tim zatvorenim formacijama suparnika. Na kraju bih samo želio reći kako bih volio da zadržimo ovaj zanos koji postoji u klubu i oko njega - zaključio je Zekić.

Trener Splita Vjekoslav Lokica imao je za čime žaliti jer njegova je momčad gotovo 70 minuta igrala sasvim dobro i imala mogućnost i doći do rezultatske prednosti, ali je u tih posljednjih 20 minuta potonula u uvjerljiv poraz.

- Uvijek se volim vratiti u Osijek jer ovdje imam dosta prijatelja iz vremena kada sam bio trener. Znali smo da dolazimo na teško gostovanje jer Osijek je u određenom transu. Željeli smo umrtviti igru i time smanjiti prisitsak na naša vrata, i to smo radili vrlo dobro. Imali samo i dvije čiste situacije za pogodak, a onda smo primili pogodak iz kaznenog udarca koji bih volio pogledati, a možda je bio kazneni udarac i za nas. Isto tako i dva preostala pogotka nisu baš najčistija, kod drugog je lopta navodno bila napustila igralište, a kod trećeg je bio prekršaj na našem igraču. No kada je rezultat 3:0, iluzorno je pričati o tome. Mi smo platili danak neiskustvu. Posebno kod drugog pogotka kada se Vojnović iskusno "uvalio" našem stoperu koji je za glavu viši od njega. No mi smo trenutačno u takvoj situaciji, iz te kože se ne može. Osijeku želim puno sreće u nastavku sezone. Nije nam lako u situaciji u kojoj se nalazimo. Borit ćemo se dalje, vjerujem kako ćemo na kraju dohvatiti bar to deveto mjesto s kojim se izbjegava izravno ispadanje - rekao je Lokica. D. Keler

Zoran Zekić

trener Osijeka

Ne stišavam euforiju da bih sputavao igrače, već zato što još uvijek moramo teško raditi da bismo došli do pobjede

Najčitanije iz rubrike