Sport
POŽEŽANI NA STARTU PRVENSTVA SVLADALI DRUGU MOMČAD OSIJEKA

Špeharovi svladali bijelo-plave
Objavljeno 28. kolovoza, 2016.

Na otvaranju nove sezone po vrlo ugodnom vremenu na igralištu Slavonije okupilo se oko 250 gledatelja. Obje momčadi krenule su vrlo agresivno i napadački, a prvu priliku za pogodak imali su domaći igrači u 7. minuti.

Boban je uputio centaršut pred gol Osijeka II na šest-sedam metara i našao slobodnog Pavelića, koji je bio u prilici zatresti mrežu Žitnjaka, no loptu je traljavo udario glavom i propala je vrlo izgledna prilika domaćih da dođu u vodstvo. Gosti uzvraćaju u 10. minuti, kada je Lišnić odigrao povratnu loptu na rub kaznenog prostora Slavonije, a Ikić šutirao malo pokraj desne stative Vasićeva gola. Odmah minutu poslije najbolja prilika Osječana za vodstvo. Klepač je prošao po lijevoj strani, uputio je prizemni centaršut na prvu vratnicu, na loptu je natrčao Špoljarić i šutirao s tri-četiri metra, no Vasić je uspio obraniti njegov pokušaj i tako spasiti svoja vrata. U 19. minuti Slavonija je došla u vodstvo. Slobodan udarac za Požežane s oko 30 metara od vrata Žitnjaka izveo je Podobnik, a lopta je završila u gornjem lijevom kutu gostujućeg vratara. Nakon primljenog pogotka Osijek II igra čvršće, više napada i u 25. minuti stiže do izjednačenja. Klepač je došao s loptom na rub kaznenog prostora Slavonije malo s lijeve strane i odlučio se na šut, Vasić, očito slabo postavljen, nije uspio zaustaviti loptu, koja je išla u njegov bliži kut. No već u sljedećem napadu Slavonija je ponovno došla u vodstvo. U kaznenom prostoru Osijeka II nekoliko igrača Slavonije odigralo je “glavomet”, a na kraju je Pavelić matirao Žitnjaka za 2:1. Domaćin je do kraja prvog poluvremena imao još jednu dobru priliku, ali je Jakešević u 31. minuti sa šest-sedam metara poludesno loptu poslao preko grede. U drugom poluvremenu Slavonija je dvostrukim zidom na svojoj polovini branila prednost, a Osijek II nije baš iskazao smišljenije pripremljenu kombinaciju kojom bi ugrozio domaća vrata. Trener Špehar taktički je dobro postavio igru i vrlo je malo dao priliku gostujućim igračima da dođu u situaciju za pogodak. Slavonija je pokušavala, iako rijetko, iz kontranapada nešto učiniti, to joj je uspjelo u 72. minuti. Tada je mladi Nović iskoristio asistenciju Jakeševića, izbio po lijevoj strani sam pred Žitnjaka te manirom iskusnog strijelca loptu poslao u mrežu za 3:1. Osijek II nakon toga daje sve kako bi postigao pogodak, no to mu nije pošlo za rukom sve do 89. minute. Nakon kornera s desne strane lopta je prošla nekoliko igrača Slavonije, koji su očekivali da će netko drugi izbiti loptu, pa je Špoljarić skrenuo loptu prema mreži Slavonije, koja je najprije pogodila vratnicu, a potom se odbila u gol. U preostalom vremenu Požežani su uspjeli sačuvati vodstvo te tako prvenstvo otvoriti pobjedom. (AGM Kruna)

SLAVONIJA3 (2)
OSIJEK II2 (1)

POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja: 250. Sudac: Mihael Maksimčuk (Slav. Brod). Strijelci: 1:0 Podobnik (19), 1:1 Klepač (25), 2:1 Pavelić (25), 3:1 Nović (72), 3:2 Špoljarić (89). Žuti kartoni: Jan Neruda, Jo. Neruda, Majstorović, Sokić, Podobnik (Slavonija), Kurtović, Ivić, Klepač (Osijek II). Crvenih kartona nije bilo.

SLAVONIJA: Vasić, Pavelić (od 75. Karačić), Jan Neruda, Jo. Neruda, Majstorović, Boban (od 90. Grgić), Včelik, Sokić, Nović, Jakešević (od 88. Matić), Podobnik

OSIJEK II: Žitnjak, Kurtović, Ivić, Lišnić (od 64. Magdić), Žaper, (od 80. Hlišć), Ikić (od 51. Čikvar), Klepač, Radotić, Lončar, Salapić, Špoljarić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike