Sport
KARLOVIĆU HRVATSKI OBRAČUN U TORONTU

I Čilić nemoćan protiv Big Ive
Objavljeno 28. srpnja, 2016.

Ivo Karlović gazi dalje na američko-kanadskoj teniskoj turneji. Big Ivo s 37 godina igra sjajan tenis, nedavno je osvojio naslov na turniru u Newportu, zatim otputovao u Washington gdje je igrao finale (poraz od Monfilsa), a odmah zatim se “preselio” u Toronto gdje je ovoga tjedna upisao veliku pobjedu. U 2. kolu turnira iz Masters serije 1000 Big Ivo je u hrvatskom obračunu pobijedio Marina Čilića sa 6:4, 7:6 (3).

Iako je igrao protiv prvog hrvatskog reketa, teniski veteran sa Šalate još jednom fantastičnom izvedbom samo je potvrdio tko od hrvatskih tenisača trenutačno igra najbolji tenis. Čilić nije imao nikakvih izgleda, u cijelom meču nije imao ni jednu break loptu i jednostavno nije mogao ozbiljnije zaprijetiti Divu sa Šalate. S druge strane, Ivo je namjestio ruku, ispalio je 20 as-servisa, no osim servisa i igra je bila jako dobra.

Ivo je furiozno ušao u meč, već u trećem gemu uzeo je Međugorcu servis i nakon tih 2:1 više nije ispuštao prednost. U drugom setu ključan je bio tie-break, nakon što je otišao na 5:2 sve je bilo gotovo i Zagrepčanin je mirno priveo meč kraju.

Karlović u trećem kolu igra protiv Bugarina Grigora Dimitrova, koji u posljednje vrijeme nije u velikoj formi. Dosad su se na Touru susretali četiri puta i omjer je 2-2. U jedinom ovogodišnjem dvoboju u polufinalu Istanbula slavio je Dimitrov sa 7:6 (0), 7:6 (2). Ivo je u naletu i Toronto je mjesto gdje može protiv Bugarina povesti 3-2. I. Liović

Možda ste propustili...

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

Najčitanije iz rubrike