Sport
KARLO LULIĆ NAPOKON POTPISAO

Sretan sam što sam opet u Osijeku
Objavljeno 22. srpnja, 2016.
Karlo je stavio potpis na jednogodišnji ugovor o posudbi

Vezani članci

NOGOMETAŠI OSIJEKA U ZAPREŠIĆU

Lov na još jednu gostujuću “tricu”

Bila je to lagana igra živaca za Osijek i Karla Lulića. Mladi veznjak koji je iz Gradskog vrta u bijeli svijet otišao prije dvije godine prije dva tjedna iznenada se pojavio u Gradskom vrtu na međusobnoj utakmici uoči sezone. Najavljeno je kako će se Karlo Osijeku pridružiti u ovoj sezoni kao posuđeni igrač Sampdorije, ali sve do prekjučer osječki prvoligaš nije ga mogao registrirati jer je zapelo s papirologijom. Navodno je češki Boheminas u kojem je Lulić proveo prošlu sezonu na posudbi usporio proces. I tako je Lulić dva tjedna bio prisiljen samo trenirati i čekati rješavanje tih papirnatih zavrzlama. No, u četvrtak poslijepodne u Gradski vrt napokon je stigla sva potrebna dokumentacija i Karlo je jučer stavio potpis na jednogodišnji ugovor o posudbi, a NK Osijek ga je napokon mogao i službeno predstaviti kao svoje peto ovoljetno pojačanje.

- Drago mi je što sam dobio novu priliku zaigrati za klub u kojem sam poniknuo. Osijek je uvijek bio moj klub. Nadam se kako ću na najbolji način vratiti Osijeku što je imao povjerenja u moje igračke vrijednosti - rekao je na početku Lulić.

Dvije se godine za njega nije baš puno čulo. U Sampdoriji nije dobio priliku zaigrati, a prošlu je sezonu proveo na posudbi u Bohemiansu. Kakva su mu iskustva iz te dvije godine života u inozemstvu?

- Bilo je svakakvih iskustava u te dvije godine, no prevladavaju ona dobra. Skupio sam nužnog iskustva, a što se tiče mog tjelesnog stanja, spreman sam uskočiti u momčad odmah kada to trener Zoran Zekić odluči. U redovnom trenažnom procesu sam od polovine lipnja i jedva čekam kad ću dobiti priliku zaigrati.

Lulić je imao senzacionalan start prije dvije godine kada je debitirao za Osijek. Iako još tinejdžer, zabio je četiri prvenstvena pogotka i skrenuo na sebe pozornost. No, poslije mu zvijezde nisu baš bile naklonjene, otišao je na SP U-19, pa su zaredale ozljede i onda odlazak iz Gradskog vrta na “stražnji izlaz”. Možemo li opet od njega očekivati igre iz ljeta 2013. godine?

- Neću puno obećavati kada su moje igre u pitanju. Znam samo kako ću se maksimalno truditi da Osijek bude što bolji i da dam što veći doprinos tomu.

Inače, Zekić će Lulića moći koristiti najvjerojatnije od utakmice s Rijekom, a njegova prirodna pozicija je iza dva napadača, ali...

- Mogu igrati ofenzivno i lijevo i desno, ali i na poziciji klasičnog veznog igrača - zaključio je Lulić.

Inače, nakon što mu završi posudba u Gradskom vrtu sljedećeg ljeta ostat će mu još jedna godina ugovora sa Sampdorijom. Bude li igrao kako zna i može, možda Osijek sljedećeg ljeta krene i u otkup njegova ugovora od talijanskog prvoligaša. D.Keler

Najčitanije iz rubrike