Sport
“FURIJA” TRAŽI IZBORNIKA

Del Bosque će ostati raditi u savezu
Objavljeno 5. srpnja, 2016.

Španjolski nogometni savez (RFEF) objavio je kako Vicente Del Bosque više nije izbornik, ali će ostati raditi u savezu. Del Bosque (65) je odstupio s dužnosti španjolskog izbornika nakon ispadanja u osmini finala Europskog prvenstva u Francuskoj i poraza od Italije (2:0).

- Del Bosque se sastao s predsjednikom RFEF-a Angelom Maria Villarom, a na tom je sastanku obavijestio predsjednika kako ne želi ostati na toj poziciji. Angel Maria Villar smatra Vicentea Del Bosquea “španjolskom baštinom” i zato mu je ponudio priliku da nastavi suradnju s njihovim savezom. Njegova nova pozicija bit će poznata tijekom sljedećih tjedana, objavio je RFEF.

Del Bosque je vodio španjolsku reprezentaciju posljednjih osam godina, te je 2010. osvojio naslov svjetskog prvaka, a 2012. i naslov europskog prvaka. No, na posljednja dva velika natjecanja, SP 2014. u Brazilu, te aktualnom Euru u Francuskoj reprezentacija je podbacila. U Brazilu je ispala već u skupini, a u Francuskoj u osmini finala. Nije još službeno potvrđeno tko će biti novi izbornik, no španjolski mediji nagađaju kako bi novi izbornik “furije” mogao biti 60-godišnji Joaquin Caparros, nekadašnji trener Seville, Athletic Bilbaa i još niza španjolskih klubova. Njega je, piše dnevni list AS, preporučio upravo Vicente Del Bosque koji Caparrosa zna iz zajedničkih dana u mlađim kategorijama Real Madrida. Kao mogući izbornici još se spominju Juan Carlos Garrido, Luis Fernandez, Pepe Mel, Roberto Martinez i Julen Lopetegui. K.Lacković

Možda ste propustili...

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA SUSRET S GORICOM

Bez Lovrića i Bralića, vraća se Čokaj

MURSAŠI SE NISU PROSLAVILI U KAŠTELAMA

Gosti se prekasno probudili da bi mogli nešto više napraviti

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

Najčitanije iz rubrike