Sport
IMA LI MJESTA ZA DVA NAPADAČA

Kalinić: Mogu igrati s Mandžukićem
Objavljeno 23. lipnja, 2016.
Nikola Kalinić je protiv Španjolske bio - fantastičan

Nikola Kalinić dočekao je svoju priliku za nastup na Euru u Francuskoj protiv Španjolske i iskoristio ju je sjajno. Bio je jedan od naših najistaknutijih pojedinaca i zajedno s Ivanom Perišićem i vratarom Danijelom Subašićem kreator rezultatskog preokreta i pobjede nad aktualnim europskim prvacima. Zabio je za izjednačenje, a onda je asistirao Perišiću za pobjednonosni pogodak. Pogodak koji je zabio Španjolcima bio je vrlo lijep, odlično se snašao na ubačaj Perišića i efektno svladao De Geu.

- Nisam mogao nikako tu loptu udariti lijevom nogom pa sam se morao snalaziti. Tako mi je bilo najzgodnije, opisao je taj pogodak Španjolcima Kalinić.

S Perišićem se odlično slagao u tom susretu. Jedan drugom su razmijenili asistencije za pogotke, a bili su i stalna prijetnja obrani “furije”.

- Da, dobro je funkcionirala ta relacija između nas dvojice i vrlo mi je drago zbog toga. Perišić mi je veliki prijatelj i često se obiteljski družimo u Italiji. Nerijetko je znao potegnuti iz Milana do mene u Firencu kada je našao vremena.

Nikola je odlično zamijenio našu prvu napadačku opciju Mandžukića. Nada li se nastupu protiv Portugala?

- Ne mogu ja o tome govoriti, to je pitanje za izbornika. Trebamo li Mandžukić i ja igrati zajedno? Mislim kako možemo dobro funkcionirati u tandemu. Nema među nama rivalstva, prijatelji smo i Mandžo mi je čestitao na dobroj igri. Jasno je kako obojica želimo igrati što više, ali kažem, izbornik će znati procijeniti što je najbolje za momčad.

U osmini finala Hrvatsku čeka neugodan suparnik – Portugal. Teška prepreka u uvjetno rečeno lakšem dijelu ždrijeba gdje na putu do finala ne stoji ni jedna od najzvučniji europskih reprezentacija.

- Mogli smo možda i bolje proći s tim ždrijebom osmine finala, ali ne trebamo se opterećivati time. Važnije se koncentrirati na utakmicu, jer kako smo odigrali ove tri prethodne imamo pravo reći da će i rezultat tog susreta ovisiti najvećim dijelom o nama. Ako smo mogli dobiti Španjolsku bez nekih važnih igrača ne vidim zašto ne bismo bili u stanju pobijediti bilo koga drugoga. Što se tiče daljnjeg ždrijeba on je u tom gornjem dijelu sigurno lakši, ali ne trebamo se time baviti, jer prvo treba preskočiti Portugal. Imamo odličnu momčad i sigurno možemo daleko, ali svjesni smo kako još nismo napravili ništa. Prolaz skupine je bio minimalni cilj - zaključio je Nikola Kalinić, napadač naše reprezentacije.

Dalibor KELER
Možda ste propustili...

DANI MAČEVANJA U GRADSKOM VRTU

Jako društvo, 400-tinjak nastupa i nova maskota

DENIS KRSTANOVIĆ, TRENER BSK-A

Šibenik se nije javio, ne nude stimulaciju

NOVA POBJEDA NOGOMETAŠICA OSIJEKA

Hajduk razbijen petardom u nastavku

Najčitanije iz rubrike