Mozaik
23. FESTIVAL GLUMCA

Održano tradicionalno Glumačko sijelo
Objavljeno 22. svibnja, 2016.

Dobro poznata lokacija, Salaš Tena poduzeća Boso iz Vinkovaca i ove godine bio je mjesto okupljanja glumaca u okviru Glumačkog sijela, 23. Festivala glumca. Kad je protokolarni dio završio, glumci su se prepustili uživanju kako prirodnog okruženja, tako i dobroj zabavi uz Tamburaški sastav Đeram. Uz puno pjesme i veselja, te uz zvuke tamburice, glumci su uživali u još jednom Glumačkom sijelu, u nazočnosti ministra kulture Zlatka Hasanbegovića.

- Festival glumca jedinstven je u Hrvatskoj upravo po tome što je zapravo jedini glumački festival. Glumci su u žiriju, oni su selektori festivala, tako da je to jedna posveta glumcu. Nagrade nose imena naših najvećih hrvatskih glumca. Glumačko sijelo je uvijek nešto posebno, nešto što se čeka kroz cijeli Festival glumca, a ovdje na Salašu Tena bila sam više puta i mogu reći da je jako lijepo i uvijek se ugodno osjećamo kad dođemo. Ove godine bilo je jako puno dobrih predstava zahvaljujući selektoru Enesu Kiševiću, dvorane su bile prepune, tako da je naša misija ispunjena - istaknula je Anja Šovagović-Despot, glumica koja je treći put dobila nagradu “Fabijan Šovagović”.

Ako govorimo o ponudi hrane, možemo reći da su tu bile nezaobilazne lepinjice, dobro poznati čobanac te prasetina. Kako dobra zabava ne može proći bez dobrih slastica, tako smo imali šaroliku lepezu kolača. Još jedno Glumačko sijelo prošlo je u veselju uz puno pjesme.M.Kokaj

Najčitanije iz rubrike