Mozaik
ODRŽANO PRVO POLUFINALE 68. EUROSONGA U ŠVEDSKOJ

Baby Lasagna se spektakularnim
nastupom plasirao u finale
Objavljeno 7. svibnja, 2024.

Održano je prvo polufinale 68. Eurosonga koji se ove godine održava u Švedskoj, u Malmou. Sedmi po redu nastupio je hrvatski predstavnik Marko Purišić poznatiji kao Baby Lasagna s pjesmom "Rim Tim Tagi Dim", koji se nakon glasanja plasirao u finale natjecanja, koje je na programu u subotu, 11. svibnja. Uz njega su se plasirale: Srbija, Portugal, Slovenija, Ukrajina, Litva, Finska, Cipar, Irska i Luksemburg, koji je prvi put na Eurosongu nakon 31 godina stanke.


Baby Lasagna je svojim nastupom oduševio cijelu dvoranu, koja je plesala i pjevala s njim. Mladi je glazbenik kazao za HRT uoči prve polufinalne večeri Eurosonga da se osjeća vrlo opušteno.


- Mislim da kad krene nastup, da će onda biti panika, da ćemo stisnuti, jer te gledaju svi u Hrvatskoj i šire - dodao je Baby Lasagna, kojeg je u dvorani Arene u Malmou uživo gledalo preko 8000 gledatelja iz 90 zemalja svijeta.


Ovogodišnje natjecanje donosi i dvije promjene. Izravni finalisti Big 5 (Francuska, Italija, Njemačka, Španjolska i Ujedinjeno Kraljevstvo) te domaćini Šveđani nastupaju osim u finalu i u polufinalnim večerima. Uz Baby Lasagnu u prvom su polufinalu nastupili i predstavnici Cipra, Srbije, Litve, Irske, Ujedinjenog Kraljevstva, Ukrajine, Poljske, Islanda, Njemačke, Slovenije, Finske, Moldavije, Švedske, Azerbajdžana, Australije, Portugala i Luksemburga. U revijalnom dijelu programa, za vrijeme glasanja, nastupila je legenda Eurosonga, Johnny Logan, koji je otpjevao Loreeninu pjesmu "Euphoria". Nastupio je i Benjamin Ingrosso, poznati švedski kantautor, koji je izveo dvije pjesme. Voditeljice su bile Petra Mede i Malin Åkerman, a hrvatski komentator Duško Čurlić. Prije prijenosa polufinala HTV1 je emitirao dokumentarni film o Marku Purišiću. T.Kvorka
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike