Sport
JANICA KOSTELIĆ U OSIJEKU:

Treba podržati i ulagati u sport, posebice ove „male“
Objavljeno 30. travnja, 2016.

Vezani članci

PRVI FINALNI DAN OSIJEK GRAND PRIX ŽITO CHALLENGE CUPA

Hrvati bez medalje, Ude najbliži postolju

Dočekana je srdačnim pljeskom gledatelja. Janica Kostelić imala je čast govoriti na otvorenju Osijek Grand prix Žito Challenge cupa uz gradonačelnika Osijeka Ivana Vrkića, Župana Osječko-baranjske županije dr. Vladimira Šišljagića i predsjednika Hrvatskog gimnastičkog saveza Steve Tkalčeca, koji su je na ulazu u dvoranu svi srdačno dočekali.  Janica je bila posebna izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Tihomira Oreškovića. Osim na hrvatskom, sve goste, posebno predstavnike 26 zemalja svijeta pozdravila je i na engleskom jeziku.


Zanimanje za njezin dolazak u Osijek bilo je ogromno. Profesionalno, uostalom kakva je sportašica bila, nakon dodjele medalja na ženskom preskoku spremno je stala pred brojne pripadnike sedme sile.
-Osijek je nekako obilježio karijeru moje obitelji. Drago mi je da sam ovdje imala prvi nastup u novoj ulozi. Želja mi je napraviti pozitivan korak.
Priznala je kako je u prvom nastupu imala tremu.
-Ovo nije moj domaći teren, ovo je moj prvi nastup na službenoj dužnosti i bilo me je malo stah. Bilo mi je drugačije nego li na skijaškoj stazi. Tamo sam sama sa sobom, tamo mogu razriješiti svoje probleme.


Mnogi su bili iznenađeni njezinim imenovanjem.

U početku sam bila i ja zbunjena, pitala sam se zašto baš ja. Ali, onda sam razmislila i odlučila U prilici sam napraviti nešto napraviti. Postoji u načelu moja dobra želja. Planovi? Ne mogu govoriti jer nisam upoznata s puno stvari.
Zasad ima potporu većeg dijela javnosti i što je najvažnije sportaša.
-Podrška je stigla sa svih strana, teško je nekog izdvojiti, ali nekako mi je najdraža ona sestara Zaninović. Njih stvarno jako volim, to me baš dirnulo i dalo mi poticaj i potvrdu da sve ovo ima nekog smisla.


Naravno, imala je potporu i obitelji.
-Oni su naravno tu za mene što god ja odlučila. Mislim da se se svi trebali ugledati na obitelj, Hrvatska je cijela jako mala i treba se ponašati kao obitelj i držati zajedno.
Janica je oduševljena bila ambijentom u dvorani Gradski vrt?
-O ovom natjecanju govorili su mi samo u superlativima. Oduševljena sam sjajnim ambijentom i nadam se kako ću doći i na deveti i naravno na deseti jubilarni Osijek Grand prix. Ljudi su me toplo primili i stvarno bih se voljela vratiti i naredne godine. Mislim da bi ovo trebalo podržati i ulagati u sport, pogotovo u ove manje sportove, rekla je u svom prvom medijskom obraćanju u novoj ulozi Janica Kostelić. K.L.

Možda ste propustili...

GIMNASTIČKI SK U DOHI

Benović ušao i u finale preskoka

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA SUSRET S GORICOM

Bez Lovrića i Bralića, vraća se Čokaj

Najčitanije iz rubrike