Sport
KOŠARKAŠI VRIJEDNOSNICA OSIJEK DOČEKUJU ZABOK

Maksimalno iskoristiti
minidomaću seriju
Objavljeno 26. veljače, 2016.

OSIJEK - Nakon dva tjedna, košarkaški A-1 ligaši ponovno su u akciji. Slijedi borba za važne bodove, a njih žele osvojiti i košarkaši s Drave. U sklopu 18. kola, Vrijednosnice Osijek dočekuju Zabok u maloj dvorani Gradski vrt, gdje će “brokeri” igrati i za sedam dana protiv Gorice. Znači, treba u ovom razmaku maksimalno iskoristiti prednost domaćeg parketa.

- Želimo biti do kraja u konkurenciji momčadi koje se bore za petu poziciju i mjesto u Ligi za prvaka. Stoga su pobjede na domaćem parketu nužnost - kaže trener Vladimir Krstić, koji za vrijeme stanke nije odradio planiranu prijateljsku utakmicu, ali nada se da to njegove igrače nije izbacilo iz natjecateljskog ritma.

- Iskoristili smo ovo vrijeme za treninge, šteta što nije bilo i provjere. Znalo nam se dogoditi da nakon stanke odmah u prvoj službenoj utakmici ne reagiramo kako bismo mogli i trebali, ali vjerujem da to sada neće biti slučaj. Ipak, dobra vijest je povoljan zdravstveni bilten. Zabok dočekujemo kompletni, a to baš tijekom sezone i nije bila česta pojava - naglašava trener košarkaša s Drave.

U prvom dijelu sezone, jedan od najtežih poraza Osječani su doživjelo baš protiv subotnjeg suparnika. Prvu utakmicu, Zabok je dobio 70:51.

- To nam je bilo najslabije izdanje sezone, posebno smo zakazali napadački. Siguran sam da se takvo što neće i ne smije ponoviti - smatra Krstić.

Gosti su u odnosu na taj dvoboj i dosta izmijenili momčad, otišla su četvorica igrača (Warren, Gospić, Krstanović, Nakić), ali kadar se popunio igračima iz zagrebačkih klubova, stoga Zabok sigurno ne dolazi s bijelom zastavom. Ne treba zavarati ni njihovo položaj na tablici, trenutačno su deseti, ali samo s pobjedom manje od osječke momčadi, koja u 15 sati kreće po svoju sedmu.

U ostalim susretima 18. kola sastaju se: Kaštela - Split, Šibenik - Zagreb, Kvarner 2010 (Rijeka) - Škrljevo i Alkar (Sinj) - Jolly JB Šibenik. N. Benčina

A-2 I B-1 liga “istok”

Na programu su utakmice 19. kola A-2 lige “Istok”. U subotu se sastaju: Vinkovci - Rekord Tim (17), Belišće - Đakovo (19) i Požega - Strmac (20), a u nedjelju igraju: Vrijednosnice OS Darda - Osječki sokol (15.30) i Borovo - Županja (18.30). U 15. kolu B-1 lige, subotnji parovi su: Borovo II - KA Osijek (14), Vukovar II - Orahovica (17), Beli Manastir - Olimp Inspekt-Ing (19.30), a dan poslije igraju Našice - Slavonski Brod 1946 (15).

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike