Sport
ZAVRŠIO JESENSKI SELEKTIVNI TURNIR HNS-A ZA U-13 VRSTU

Slavonci posljednji, ali nisu razočarali
Objavljeno 30. studenog, 2015.

Slavonsko-baranjska reprezentacija nogometaša rođenih 2003. godine (U-13) jučer je u Makarskoj zaključila petodnevni jesenski selektivni turnir pet regija u organizaciji HNS-a. Krajnji je cilj toga procesa formirati širi reprezentativni krug igrača toga uzrasta koji su ulazni za taj program i bit će pod paskom stručnjaka na državnoj razini. Neće, dakako, ispasti iz vidokruga ni oni koji neće, odnosno nisu prošli makarski filtar, kao i oni koji nisu nastupili na tome turniru, budući da proces permanentno traje i zbog male baze obuhvaćeni su doslovce svi klubovi neovisno o natjecateljskom statusu. Naročito jer slijedi identični proljetni turnir u kojem će se upotpuniti netom stečena slika.

- Ponovno se pokazalo da je Hrvatska nepresušan izvor darovitih nogometaša te je na nama, koji neposredno skrbimo o njima, da ih usmjerimo u opće željenom pravcu - uvodno će instruktor HNS-a Petar Krpan, koji je zajedno sa suradnicima na području istočne Hrvatske taj selektivni proces organizirao i (pro)vodio.

- Iako je rezultat u drugom planu, ipak nije posve nevažan, čemu treba dodati da su momčadi, uglavnom, izjednačene te da su nijanse presuđivale. Slavonci su pri tomu najlošije prošli jer su izgubili od Rijeke (0:3), Varaždina (1:2) i Zagreba (2:3), a remizirali sa Splitom (1:1). Nismo, međutim, nezadovoljni jer imamo potencijal koji sigurno može postati ono što svi skupa želimo - neposredno nakon zaključenja makarskog turnira kratko nas je informirao Krpan. Uz njega, stručno su vodstvo HNS-a Središte Osijek još činili trener pionira Osijeka Dražen Vidović te vukovarsko-srijemski i brodsko-posavski instruktori Goran Meštrović, odnosno Marijan Zovko. Boje istočne Hrvatske branili su sljedeći igrači: Gabrijel Šimičić, Petar Tankosić, Tin Polić, Mateo Mendeš, Andrija Gradinac (Osijek), Dino Penava, Filip Piperković, Mislav Jelić, Jakob Žarić, Domagoj Novak, Aron Smolčić, Leon Marković, Karlo Dumančić (Cibalia, Vinkovci), Josip Čujić, Leon Andrić, Karlo Krijan (Marsonia, Slavonski Brod), Stjepan Matanić (Slavija, Pleternica) i Karlo Morovičanin (Hypo limač, Osijek). D.Lekšan

Možda ste propustili...

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Vinkovčani ipak nisu pomogli NEXE-u

Najčitanije iz rubrike