Gastro
11 IZLAGAČA IZ VIROVITIČKO-PODRAVSKE ŽUPANIJE NA FESTIVALU U ZAGREBU

Bogata slavonska kuhinja i brojni specijaliteti
Objavljeno 17. studenog, 2015.

U Zagrebu je održan 3. hrvatski festival hrane i vina s ciljem promocije domaće gastronomije i enologije te pozicioniranje Hrvatske kao atraktivne eno-gastronomske destinacije. U sklopu trodnevnog programa posjetitelji su imali priliku upoznati se s brojnim domaćim i inozemnim izlagačima, degustirati i kupiti njihove proizvode te saznati najnovije eno-gastronomske trendove. Bio je tu i zanimljiv i raznoliki popratni program u sklopu kojeg su održani atraktivni kulinarski showovi, a ljubitelji sudjelovali na raznim vinskim radionicama te se usto upoznali i s rijetkim autohtonim sortama. Iz Virovitičko-podravske županije na Festivalu se predstavilo 11 izlagača i to Restoran Planinarskog doma Jankovac, Pustara Višnjica, “Sandrini kolači” iz Slatine, Podrum Vineda d.o.o. iz Vukosavljevice, Fructus i Vina Matković iz Orahovice, Šapica iz Slatine, autorica bloga „Domaćica“ Sanja Mijac iz Virovitice, Nervus d.o.o. iz Virovitice, Mesoprerada d.o.o. iz Slatine i Srednja škola S. Sulimanca iz Pitomače. Osim što su izlagali na Festivalu, kuhar Dalibor Kovač iz Planinarskog doma Jankovac, blogerica Sanja Mijac, predstavnici restorana Višnjica te tvrtka Šapica iz Slatine, koja se profilirala na tržištu bezglutenskih proizvoda, sudjelovali su i u kulinarskim radionicama.

Radionica Dalibora Kovača bila je tematski vezana uz specijalitete od divljači, čime njegova kuhinja Planinarskog doma Jankovac ponajviše raspolaže. Sanja Mijac, autorica bloga „Domaćica“, posjetitelje je upoznala sa svojom online riznicom tradicionalnih recepata koje želi sačuvati od zaborava, dok je Šapica promovirala svoje bezglutenske proizvode. U kulinarskim i vinskim radionicama sudjelovali su i učenici SŠ Stjepana Sulimanca Pitomača. Zadnjeg dana Festivala predstavljene su gastroponuda restorana Višnjica koju karakterizira domaća slavonska kuhinja te specijaliteti od batata i jelena lopatara.

- Bilo je prelijepo na ovako velikom i značajnom sajmu predstaviti kuhinju svoga kraja. Bogata ponuda jela od divljači postala je prepoznatljivost kuhinje našeg Planinarskog doma, ali i kraja iz kojeg dolazimo – rekao je Dalibor Kovač. V.Grgurić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike