Sport
MEMORIJALNI TURNIR “BLAGO ZADRO”

Široki Brijeg preko bijelo-plavih obranio naslov pobjednika
Objavljeno 11. listopada, 2015.

Široki Brijeg obranio je naslov prvaka Memorijalnog turnira “Blago Zadro” u Vukovaru. Peto izdanje tog turnira, koji se igra u znak sjećanja na jednog od najvećih heroja Domovinskog rata, donijelo je, bar kada je finale u pitanju, reprizu prošle godine. A i rasplet je bio kao lani. U finalnoj utakmici sastali su se Osijek i Široki Brijeg, a pobjednički pokal opet odlazi u susjednu BiH.

Već u prvom dijelu branitelj turnira Široki Brijeg došao je do lijepe prednosti. Osječani su, naime, u finalni susret ušli s prilično mladom momčadi, koja se teško mogla ravnopravno nositi sa Širokobriježanima. Istina, nekakvih velikih prilika nije bilo ni na jednoj strani, ali je Široki Brijeg iskoristio gotovo sve mogućnosti koje su mu se pružile. Ipak, prvu od njih je promašio. U 23. minuti Ajayi je prizemnom loptom s desne strane uposlio Krstanovića, a iskusni napadač sa šest-sedam metara, posve neometan, nije uspio svladati Mikulića. Osijekov vratar odlično je reagirao u toj situaciji. No u 29. minuti nije mogao ništa. Bio je to poklon-bon Mileta Škorića za Širokobriježane. Osijekov stoper kratko je vratio loptu Mikuliću, presjekao ju je Baraban i onda nesebično uposlio Ajayija na drugoj vratnici, s koje nije bilo teško ubaciti loptu u mrežu - 0:1. Osijekovi pokušaji bili su rijetki, a najozbiljniji je bio Štrkaljev u 37. minuti, ali je njegov udarac sa 17-18 metara vratar Soldo skrenuo u korner. Osječani su drugi put kapitulirali u završnici prvog dijela, kada je je pozornosti njegove obrane izmaknuo visoki Brekalo i glavom sa šest-sedam metara matirao nemoćnog Mikulića – 0:2.

U nastavku posve obrnuta slika. Trener Osijeka Zoran Zekić ubacio je svoje najjače snage, a Širokobriježani su zaigrali s kombiniranom postavom, pa je Osijek bio taj koji je imao kontrolu igre i mogao je posve anulirati, ako ne i prestići, zaostatak iz prvog poluvremena. No nije bilo preciznosti u završnici akcija. Osječani su, doduše, uspjeli postići pogodak u 71. minuti, kada je Grgić preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora naciljao donji lijevi kut. No poslije više nije bio precizan, a prilika je bilo. U 73. minuti Šarić je lijepo pronašao Rocea, čiji udarac nije bio točan. U 78. minuti Osijeku je poništen pogodak pod sumnjivim okolnostima jer se činilo kako je Čuljak na vrijeme utrčao iza leđa obrane Širokog Brijega nakon još jedne "lopte s očima" koju je poslao Šarić. Posljednju priliku za izjednačenje propustio je Grgić u 88. minuti, kada mu je vratar Soldo obranio udarac s pet-šest metara. Tako je Široki Brijeg uspio sačuvati vodstvo stečeno u prvom dijelu, a Osječanima ostaje utjeha da su u nastavku susreta izgledali sasvim dobro.

Inače, u susretu za treće mjesto splitski Hajduk slavio je protiv Vukovara 1991 sa 3:1. D.Keler

OSIJEK                                 1  (0)
ŠIROKI BRIJEG                    2  (2)

VUKOVAR - Igralište HNK Borovo. Vrijeme: kišovito. Teren: težak za igru. Gledatelja: 100. Sudac: Branimir Bradarić (Vukovar). Strijelci: 0:1 Ajayi (29), 0:2 Brekalo (42), 1:2 Grgić (71). Žuti kartoni: Landeka, Kožul (Široki Brijeg)

OSIJEK: Mikulić, Matas, Džolan, Škori, Mihaljević, Šafar, Anić, Prgomet, Špoljarić, Štrkalj i Aganspahić.Drugo poluvrijeme: Mikulić, Arsenić, Lukić, Lesjak, Špičić, Tsveiba, Šarić, Čuljak, Šorša, Grgić, Roce

ŠIROKI BRIJEG: Soldo, Čorić, Brekalo, Pandža, Marković, Landeka, Ivanković, Wagner, Ajayi, Baraban, Krstanović: Još su igrali: Karačić, Fjaka, Bralić, Barišić, Sesar, Kožul, Buhač

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike