Sport
HRVATSKI ODBOJKAŠI PORAŽENI NA EP-u

Trebali dobiti bar prvi set
Objavljeno 9. listopada, 2015.

Nakon osam godina odbojkaši Hrvatske ponovno su zaigrali na Europskom prvenstvu. Domaćini su Bugarska i Italija, a naša je izabrana vrsta u B skupini, kojoj je domaćin Torino.

Na otvaranju težak suparnik i očekivan poraz, jer Francuska je posljednjih godina eurovrh, a riječ je o reprezentaciji koja je i osvajač posljednje Svjetske lige. Zaslužili smo protiv tako jakog suparnika bar set, onaj prvi bio je skoro “spakiran“, ali vodstvo od 24:22 nije bilo dostatno da se favorit uzdrma. Francuzi su osvojili četiri poena u nizu, loš prijam servisa dao im je zasluženi preokret, nakon kojeg je bilo jasno da ćemo teško dobiti novu prigodu. U drugom setu nismo bili ni približno ravnopravni, pa je naš izbornik Šimunčić malo i miksao postavu. U trećem setu opet je krenuo s najboljima, ali Francuzi su sve držali pod kontrolom. Imali smo u završnici dobru seriju, s 22:16 stigli smo zahvaljujući Omrčenu i serijom 5:0 na minimalan zaostatak, ali kada je god trebalo biti pribran i koncentriran, mi to nismo bili. Nakon Francuske, u subotu nas čeka još jedan favorit, Italija, a u nedjelju (15 sati) protiv Estonije igrat ćemo za osminu finala. N. Benčina

Hrvatska                          0
Francuska                        3

TORINO – Palavela Torino. Gledatelja: 400. Suci: Sanja Miklošič (Slovenija) i Jacobus Nederhoed (Nizozemska).

HRVATSKA: Žukovsk 1i, Skočić, Galić 9, Glaurdić, Omrčen 14, Raič 2, Vulin 2, Šarčević, Šestan 2, Kovačević 8, Peterlin, Zelenika, Krnić, Mihalj 2.

FRANCUSKA: Aguenier, Grebennikov, Rouzier 17, Toniutti 1, Tillie 6, NGapeth 10, Le Roux 7, Lyneel, Pujol, Le Goff 9, Marechal, Lafitte, Rossard, Sidibe.

REZULTAT PO SETOVIMA: 24:26, 14:25, 22:25.

Možda ste propustili...

IZABELA LOJNA UOČI SUSRETA SA SPLIĆANKAMA

Pobijedimo li Hajduk, jedna ruka nam je već na trofeju

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

Najčitanije iz rubrike