Sport
STOLNOTENISKI MEMORIJAL “MATIJA GREGIĆ”

Tri pokala ostala u Osijeku
Objavljeno 7. listopada, 2015.

Veliku dvoranu osječkog Gradskog vrta proteklog su vikenda okupirali stolnotenisačice i stolnotenisači iz cijele Hrvatske.

Na tradicionalnom, 18. Memorijalu “Matija Gregić”, koji se održava u spomen na nezaboravnog osječkog učitelja stolnog tenisa, okupilo se više od 150 “pingpongaša”, od najmlađih kadeta do juniora.

A među najstarijima na skupu, juniorima, naslov prvaka osvojio je Luka Martinek (Dugo Selo) koji je u finalu svladao domaćeg predstavnika, člana Vodovod Osijeka, Marija Baneka s 3:0. Treće mjesto podijelili su Antonio Goja (Donat) i “vodeni” Dominik Dražić, kojeg je u poluzavršnici zaustavio klupski kolega Banek. Iako još kadeti, među juniorima nastupila su još dva igrača Vodovod Osijeka, Tomislav Markotić i Mihael Lacković. Ždrijeb je odlučio da sva četvorica Osječana budu u donjem dijelu ždrijeba pa se nikako nisu mogla izbjeći. Banek i Dražić igrali su međusobno u polufinalu, a prije toga je u osmini finala Dražić zaustavio Lackovića.

- Osvojili smo dva pokala, i to je dobar rezultat. Lacković i Markotić ispali su u osmini finala, ali igrali su među starijima i dečki su dobro odradili turnir. Ja sam zadovoljan i rezultatima i načinom na koji je turnir bio organiziran - komentirao je trener “vodenih” Vlado Bertović.

Kod kadeta bila je brojna konkurencija, a najbolji je bio Jakov Jakelić (Mladost). Jakelić je u finalu nadvisio Lovru Zovka (GSTK Zagreb) s 3:0. Leon Šantek (Ljubešćica) i Ivor Ban (Mladost) osvojili su “bronce”. Kod mlađih kadeta naslov je pripao Noi Vresk (Mihovljan), drugi je bio Leo Vekić (Opatija), a treći Karlo Benković (Mladost) i Luka Dragun (Dugo Selo). Kod najmlađih kadeta osječki turnir sjajno je odradio i otišao do trijumfa Andrija Klepić (Jaska). Odlično je odigrao cijeli vikend, a kruna je bila finalna pobjeda nad Simonom Vincekom (Drava Žabnik) od 3:2. Treći su bili stolnotenisači iz Dugog Sela Luka Zlatkov i Andrej Papak. Kod juniorki naslov s 18. Memorijala ponijela je Ena Botić iz vinkovačke Lokomotive. Prvo je u polufinalu svladala Anu Trbuščić (Opatija) s 3:1, a potom u finalu Anu Murat (Dugo Selo) s 3:0. Murat je pak u poluzavršnici bila bolja od Vlatke Vrdoljak (Lokomotiva) s 3:2. Kod kadetkinja prvo mjesto osvojila je Ivana Grgić (Rovišće) nadvisivši u finalu Saru Sušac (Mladost Zg.) s 3:1. Treće mjesto podijelile su Marta Jurčević (Donji Miholjac) i Zara Ilić (Samobor). Kod mlađih kadetkinja naslov je otišao u zagrebačku Mladost, a osvojila ga je Hanna Lončarević. U polufinalu je bila bolja od Antonele Papak (Dugo Selo) s 3:2, a potom u finalu od Inge Malešević (Bjelovar) s 3:0.

Kod najmlađih kadetkinja prvo mjesto pripalo je Bruni Borovec (Ronald Ređep), a jedan pokal u tom uzrastu ostao je i u Osijeku. Nakon polufinalne pobjede od 3:0 nad Valentinom Piršlin (Koprivnica), Bruna je jednako uvjerljiva bila i u finalu protiv Nine Kovač (Olimpija, Osijek) slavivši također s 3:0. I. Liović

DAROVI OD ZAGREBAČKE BANKE I FERIVIJA

S Matijinog memorijala najbolji su kući ponijeli pokale, ali i darove. Turnir su zajednički organizirali osječki klubovi Olimpija i Vodovod, a svatko tko je stajao na postolju dobio je prigodan poklon-paket sponzora turnira Zagrebačke banke. Također, pobjednici u muškoj i ženskoj juniorskoj kategoriji dobili su poklon-bon od sponzora turnira Ferivi sporta u vrijednosti od 500 kuna, dok su drugoplasirani nagrađeni s poklon-bonom u vrijednosti od 200 kuna.

Možda ste propustili...

DOIGRAVANJE KOŠARKAŠA ZA ULAZAK PREMIJER LIGU

Riječanima prednost, Brokerima upozorenje

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

Najčitanije iz rubrike