Ekonomija
ZNANSTVENI FORUM

O Hrvatskoj u europskom i globalnom okruženju
Objavljeno 5. listopada, 2015.

Katedra za nacionalnu i međunarodnu ekonomiju Ekonomskog fakulteta u Osijeku na inicijativu Petra Živkovića organizira Znanstveni forum “Aktualna pozicija Republike Hrvatske u europskom i globalnom okruženju”, koji će se održati 6. listopada. Forum je koncipiran u obliku dva panela na kojem će diskutirati ugledni hrvatski ekonomisti i stručnjaci. “Cilj je znanstvenog foruma okupiti stručnjake iz poslovnog, javnog i znanstvenog života kako bi se ukazalo na ključne gospodarske probleme Republike Hrvatske u europskom i globalnom okruženju te prezentirale smjernice vezane uz poticanje konkurentnosti, ubrzanja ekonomskog rasta i ostvarenja društva blagostanja”, najavljuju organizatori. Svi zainteresirani imat će prigodu poslušati razmišljanja hrvatskih stručnjaka, poput profesora Mladena Vedriša koji ističe: ”Svijet nije više isti, ne u odnosu na prije pedeset, ili deset godina, nego prije godinu ili dvije. Nove tehnologije, nove mogućnosti komunikacije, nova i stara i najnovija cijena nafte, novi politički konflikti i savezništva... Sve to zapljuskuje i naše granice: zemljopisne, poslovne, socijalne i društvene, ali i one konkurentske”, kaže Vedriš.

Kako u svijetu takvih promjena pronaći svoje mjesto, što znači biti član EU-a u takvim uvjetima, kako pronaći nove poslovne niše da se proizvodi i zapošljava više, a zadužuje manje, pitanja su o kojima će se razgovarati u panelu.

Na forumu će sudjelovati i Velimir Srića, Ljubo Jurčić, Vedran Šošić, Želimir Kramarić, Vladimir Gruden, Đula Borozan, Željko Turkalj i Zoran Uranjek. (E.S.)

Možda ste propustili...

GRAĐEVINSKI SEKTOR U PROBLEMIMA

Radnike više ne može zadržati ni viša plaća

HRVOJE STOJIĆ, ANALITIČAR HUP-A

Lijekovi će morati blago poskupjeti

INFLACIJA POPUŠTA BRŽIM TEMPOM NO ŠTO SE OČEKIVALO

Jaz u gospodarskom rastu SAD-a i Europe

Najčitanije iz rubrike