Sport
NK OSIJEK PROVJERAVA JELI NAPLATIO SVA POTRAŽIVANJA

Klupska administracija
“češlja” stare transfere
Objavljeno 4. rujna, 2015.
Vratili smo se daleko u povijest u toj potrazi - kaže Ivo Smoje, tehnički direktor

Iako ga nije službeno dotaknuo, jer je pretposljednji na tablici, NK Osijek je nakon serije od četiri poraza i razlike pogodaka 0:12 definitivno na dnu. Zbog toga je u Gradski vrt stigao novi trener Zoran Zekić, koji se polako upoznaje s vrijednostima igračkog kadra. Uvjereni smo kako ga kvaliteta igrača s kojima raspolaže nije “izula iz cipela”, ali će Zekić i od toga s čim raspolaže pokušati napraviti gledljiv proizvod.

- Za početak najvažnije je da izgledamo kao ozbiljna momčad. Moramo biti kompaktni u obje faze igre, a kada to postignemo moći ćemo početi nadograđivati. Tek su četiri treninga iza nas pa zasad to izgleda pomalo konfuzno na terenu jer imam neke svoje ideje koje igrači tek trebaju usvojiti - kaže Zoran Zekić, novi trener bijelo-plavih.

Nema dvojbe kako će i Zekić osjetiti prokletstvo nestabilnog karaktera koje prati Osječane već dvije godine. Još jednom ćemo ustvrditi kako se tu ne radi o tako lošim igračima koliko se među njih uvukla nesigurnost koja im sustavno uništava povjerenje u vlastite sposobnosti. Možda bi ih trebalo pokušati opustiti i stvoriti klimu u kojoj će moći uživati u nogometu. To je ostala valjda posljednja opcija koju treneri u protekle dvije godine nisu isprobali.

Osim tih mentalnih problema Zekić se odmah na početku susreo i s onim standardnim nevoljama oko ozljeda i suspenzija. Tako za susret protiv Intera sigurno neće moći računati na Zorana Lesjaka koji ima tri žuta kartona, a veliki upitnik nadvija se i nad nastup Nikole Matasa koji ima problema s mišićem prednje lože. Riječ je o parcijalnoj rupturi, a zasad je neizvjesno koliko će mu trebati za oporavak. Ako sve bude idealno čak bi i mogao zaigrati protiv Intera. Naravno, ako Zekić tako odluči jer u novom trenutku prvotimci praktično ne postoje. Loši rezultati i dolazak novog trenera eliminirali su bilo kakav oblik “minulog rada”. Svi se moraju ponovno dokazivati.

I dok Zekić pokušava homgenizirati i osokoliti igrače, u uredima stadiona u Gradskom vrtu odvija se jedna drukčija bitka. Naime, u osječkom prvoligašu odlučili su provesti reviziju starih transfera svojih bivših igrača u potrazi za odštetama koje im pripadaju za razvoj pri svakom novom transferu.

- Vratili smo se daleko u povijest u toj potrazi - kaže Ivo Smoje, tehnički direktor NK Osijek.

Očito su vidjeli koliko je primjerice zaradio Zagreb samo od Mandžukićevih promjena klubova (gotovo 400.000 eura), ili Hajduk na transferima Perišića i Kalinića ovoga ljeta, pa su odlučili provjeriti je li NK Osijek naplatio baš sve što mu pripada iz daljnih transfera njegovih bivših igrača. D.Keler

Možda ste propustili...

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Poraz Osijeka, borba za opstanak se komplicira

Najčitanije iz rubrike