Sport
NOGOMETAŠI CIBALIJE GOSTUJU U STANOVIMA

Milinović: U Zadru želimo ispraviti propušteno
Objavljeno 22. kolovoza, 2015.
Na startu sezone Zadrani su doživjeli poraz kod kuće od Dugopolja od čak 5:0

VINKOVCI - Uoči gostovanja u Zadru, stručni stožer Cibalije na čelu s trenerom Damirom Milinovićem cijeli su ovaj radni tjedan pokušavali otkloniti pogreške koje su se pojavile u utakmici protiv Šibenika, a koje su uzrokovale poraz na startu sezone. Pred današnji polazak za Zadar upitali smo trenera Milinovića je li momčad spremna za sve što ih očekuje na predstojećem gostovanju.

- Spremni su, mnogo smo tijekom tjedna razgovarali, igrači znaju gdje su pogriješili, pokušali smo to preko tjedna ispraviti kako u Zadru ne bismo ponovili iste pogreške. Trenirali smo prošli tjedan dosta, imali smo šest treninga u četiri dana, u Zadar idemo puni optimizma sa željom da ispravimo propušteno. Sigurno je da nam neće biti lako protiv ranjenog Zadra, koji je teško poražen u prvom kolu, ali znamo što želimo i pokušat ćemo to provesti u djelo.

Tijekom tjedna uz svakodnevni trenažni proces stručni stožer osmišljavao je taktiku za Zadar. Hoće li ona biti takva da se domaćina napadne od prve minute i što prije postigne pogodak, ili će se igrati mudro čekajući pogrešku Zadrana?

- Svi bi treneri voljeli igrati napadački nogomet, ali se i protivnika nešto pita, pogotovo kada se igra u gostima. Vidjet ćemo kako će se Zadar postaviti, pa ćemo sukladno tome odgovoriti. Sigurno je da im nećemo dopustiti da se razmašu i nadam se da će igrači znati odgovoriti na njihovu igru.

U Zadru, kao i u Cibaliji, ovog je ljeta bila velika seoba igrača, mnogo ih je otišlo, a isto toliko novih došlo. Neki su ostali i to oni kvalitetniji, ali i oni koji su došli nisu ništa lošiji. Stručni je stožer proučio igru i vjerojatno znaju odakle im najviše prijeti opasnost po vrata Mladena Matkovića.

- Zadar je u sličnoj situaciji kao i mi. Otišlo im je dosta igrača, a došlo je i dosta novih, no ipak su u malo težoj situaciji jer su ispali iz lige pa su vjerojatno još pod šokom od toga. Uvijek je neugodno igrati u Zadru. Teren je manji, uglavnom to domaći koriste, a uz to imaju i nekoliko neugodnih igrača, mladog Vasilja i u napadu neugodnog i iskusnog Terkeša. Upozorio sam igrače na njih i dogovorili smo se kako im nećemo dopustiti da se razmašu, jer su tada jako neugodni, najavio je susret u Zadru trener Cibalije.

Utakmica između Zadra i Cibalije igra se u nedjelju na stadionu Stanovi, s početkom u 20 sati, a sudit će Dario Kulušić iz Šibenika.

Najvjerojatniji sastav Cibalije: Matković, Žderić, Zgrablić, Filipović, Crnčević, Mijoković, Vitaić, Baša, Turčin, Plum i Ugrina. A. Grgić

RASPORED 2. KOLA

Subota (22. kolovoza): Sesvete - Imotski (17.30 sati), Dugopolje - Segesta, Šibenik - Dinamo II (19 sati).

Nedjelja (23. kolovoza): Rudeš - Lučko (17.30) i Zadar - Cibalia (20 sati). Jučer su se sastali Hrvatski dragovoljac - Gorica.

Možda ste propustili...

MURSA-OSIJEK UZVRATILA KAŠTELANIMA I PORAVNALA SERIJU

Odluka u finalisti doigravanja za prvaka pada u nedjelju

OSMINA FINALA KUGLAČKOG KUPA HRVATSKE

Osijek jedini favorit od slavonskog kvinteta

Najčitanije iz rubrike