Sport
MEMORIJALNI NOGOMETNI TURNIR “ANTUN BATINIĆ”

Za naslov Vukovar 1991 i Darda
Objavljeno 1. kolovoza, 2015.

U jučerašnjim polufinalnim utakmicama 23. izdanja popularnog “Bateka” odlučio je po jedan pogodak. U prvoj utakmici sastali su se trećeligaši iz Vukovara i Višnjevca, gdje se činilo da će o pobjedniku odlučiti jedanaesterci. Pet minuta, međutim, uoči kraja utakmice, Plum je slijeva ušao prema sredini i zatim prizemnim udarcem u bliži kut svladao vratara Tira. Time su štićenici trenera Ivice Radoša izborili finalni susret. Višnjevčani su u prvom dijelu bili aktivniji i poduzetniji takmac, ali nisu uspjeli postići pogodak, iako je za to bilo nekoliko dobrih prilika. Prva i najbolja u 7. minuti, kada je Barišić s nekoliko metara šutirao, a vratar Burcsa čudesno obranio taj udarac. U 32. minuti vukovarski vratar nije morao intervenirati jer je Meseljevićev centaršut zdesna Marković-Mandić zamalo glavom prebacio preko vrata. U 44. minuti Burcsa je ponovo vrlo dobro reagirao, nakon što je Mioč sa 16 metara šutirao u lijevi kut. Slijedile su vukovarske minute, a 61. zamalo je bila plodonosna, kada je Malecki slijeva izveo slobodan udarac u suprotni gornji kut, odakle je Tir izbio loptu. Na kraju je ponajbolji Vukovarac, Plum, riješio pitanje pobjednika.

I u drugom susretu jedna je lopta odlučila o finalistu, a ta je završila u mreži domaćih “elektraša”. Spremio ju je Dominković u 49. minuti, kada je Eelektrin vratar Stanić kratko odbio udarac, a darđanski napadač iz blizine poslao loptu pod gredu. U prvom dijelu, osim obavezne igre i puno trke, nije bilo ozbiljnijih situacija. Prvi su zaprijetili “elektraši”, u 39. minuti, kada je Buljević s 25 metara ciljao lijevi gornji kut, a vratar Pongrac paradom obranio taj udarac. Zatim se razigrao Darđanin Dominković, koji je prvo u 46. minuti slijeva za malo poslao loptu pokraj suprotne vratnice, no nakon postignutog pogotka u 60. minuti dobro je šutirao, ali je Elektrin vratar dobro reagirao. U 68. minuti na udarac se odlučio i Miličić iz daljine, a njegova je lopta odsjela na gredi i završila u gol-outu. Bilo je, međutim, malo vremena za promjenu rezultata tako da će se novopečeni četvrtoligaš iz Darde danas u finalu suprotstaviti trećeligašu iz Vukovara.

D.Lekšan

Vukovar 1991                    1  (0)
Višnjevac                                 0

OSIJEK - Igralište “Kraj Drave”. Vrijeme: poluoblačno. Teren: odličan. Gledatelja: 100. Sudac: Domagoj Kurtović (Osijek). Strijelac: 1:0 Plum (65)

VUKOVAR 1991: Burcsa, Vuković (od 68. M.Suton), Brajković (od 57. Kešić), Majtanić, Šavanjika, Ružek, Mišić, Marinčić, Šest, Plum (od 70. Matijević), Malecki

VIŠNJEVAC: Jakovljević (od 36. Tir), Meseljević, Kurbalić (od 36. Aleksić), Arežina, Mihajlović, Babić (od 36. Damjanović), Bekavac, Marković, Barišić, Mioč, Marković-Mandić

Elektra HL                       0
Darda                              1  (0)

OSIJEK - Igralište “Kraj Drave”. Vrijeme: poluoblačno. Teren: odličan. Gledatelja: 100. Sudac: Vlatko Lončar (Osijek). Strijelac: 0:1 Dominković (49)

ELEKTRA HL: Stanić (od 50. Morovičanin), Samardžić (od 50. Rakić), Milinović (od 50. Ezgeta), Vratković, Lamza, Vinogradac (od 50. Merc), Buljević, Gvozdenović (od 50. Tomas), Grgić, Ujvari (od 45. Deže), Kanski (od 43. Batarilo)

DARDA: Pongrac, Vidačić (od 43. Uremović), Holjevac, Ljubas, Bosak, Božić, Miličić, Marijanac, Dominković, El-Ayedi (od 59. L.Kovač), Sambol (od 43. S.Kovač)

Danas završnica

Danas će se u utakmici za 3. mjesto od 17 sati sastati poraženi jučerašnji sastavi - Višnjevac i Elektra HL. Nakon tog dvoboja, od 18.30 na programu je finalni susret u kojem će igrati Vukovar 1991 i Darda.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike