Sport
DOLAZAK PRINOVA

Predsjednik Cibalije poziva navijače na radnu akciju uređenja stadiona
Objavljeno 31. srpnja, 2015.

VINKOVCI - Predsjednik Cibalije Miroslav Gagro uz svakodnevni ritam poslova oko ustroja kluba stigne pratiti i rad seniorske momčadi. O radu prve momčadi govori zasad samo pozitivno. Otkrio je kako bi se uskoro konačno mogao formirati kompletan igrački kadar Cibalije, što bi treneru Milinoviću dalo vremena za uigravanje sastava pred početak prvenstva.

- Više sam nego zadovoljan radom i zalaganjem igrača u ovom pripremnom razdoblju. Isto tako, drago mi je vidjeti kako se igrači odnose prema treneru, stručnom stožeru, ali i općenito prema klubu. To je ono što želim od igrača. Danas ćemo konačno kompletirati momčad. Došao je nedavno Mijoković, a danas bi se na treningu trebao pojaviti Sandro Ugrina, napadač kakav nam je nedostajao u momčadi, jer smo bili samo s Vidovićem u vrhu napada. Ugrina dolazi iz Novigrada, trenirao je kod Milinovića, poznaju se, a i ja mogu reći, jer sam ga gledao, da je odlična špica. Ovih dana trebala bi stići četiri igrača iz Nigerije preko jedne agencije iz Austrije. Trenirat će kod nas i ako se treneru svide, odnosno, ako zadovolje njegove kriterije, ostat će s nama.

U posljednjih nekoliko dana u svlačionici Cibalije boravilo je nekoliko stranaca, jedan Amerikanac Kuster i dvojica Makedonaca Najdov i Ivanovski. Kuster je u finalu turnira u Ruščici protiv Marsonije bio i strijelac drugog pogotka.

- On se ozlijedio i već je otišao iz Cibalije, a ova dva Makedonaca igrala su u Đakovu protiv Đakovovo Croatije i prema ocjeni trenera Milinovića nisu materijal za Cibaliju, pa su i oni napustili Vinkovce.

Početkom sljedećeg mjeseca održat će se Dan otvorenih vrata Cibalije. O čemu je zapravo riječ?

- To bi trebao biti dan kada se svi simpatizeri, navijači i svi oni koji vole Cibaliju mogu na jednom mjestu družiti te uz piće i jelo malo i raditi. Naime, organiziramo radnu akciju na stadionu, čišćenje, bojenje, košenje, ukratko šminkanje stadiona za početak prvenstva. U akciju se uključuje i Udruga navijača Ultras, koji će u popodnevnim satima organizirati humanitarni turnir, a navečer će biti koncert za sve sudionike akcije. Akciju smo planirali za 7. kolovoza, a počela bi oko devet sati ujutro. Ovim putem pozivam sve kojima je Cibalia u srcu da dođu na stadion Cibalije navedenog datuma - poziv je predsjednika Cibalije. A. Grgić

Prijateljska utakmica
ĐAKOVO CROATIA               1  (0)
CIBALIA                                         0

ĐAKOVO - Stadion Croatia. Gledatelja: 300. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). Strijelci: 1:0 Borko (59).

ĐAKOVO CROATIA: Begović, Novoselić, Križanović, Mišić, Abramović, Borko, Nikolić, Mašić, Topolovec, Damjanović, Penava. Još su igrali: Barić, Beljan, Kerovec, Matković, Janković, Kolak, Bogdanović i Delić.

CIBALIA: Matković, Tomašević, Tadić, Baša, Petrović, Crnčević, Jančić, Mijoković, Martinković, Uremović. Još su igrali: Pehar, Sikira, Plum, Jazvić, Kraljević, Ivanovski, Mauer, Najdov i Mišić. Đakovčani su u svom prvom pripremnom susretu ugostili kombiniranu momčad drugoligaša iz Vinkovaca. Nakon pet pobjeda, jednog remija i poraza protiv Imotskog momčad Cibalije upisala je i drugi pripremni poraz. Odlučujući pogodak postignut je u nastavku susreta, kada je Tomašević u kaznenom prostoru nepropisno zaustavio Mašića, a kapetan domaćih Borko vrlo sigurno izveo kazneni udarac - 1:0. Do kraja susreta Vinkovčani su pokušali stići do izjednačenja, imali su nekoliko prigoda, a najveću nije iskoristio Ivanovski u 85. minuti. (Ž.K)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike