Sport
PRIPREME RUKOMETAŠICA

Loše vrijeme prozivku sa Srednjike preselilo na Zrinjevac
Objavljeno 28. srpnja, 2015.

OSIJEK - Nema više odmora za rukometašice Osijeka. Od ponedjeljka službeno su startale pripreme za novu sezonu. Mjesto okupljanja trebalo je biti Srednjoškolsko igralište, no zbog vremenskih uvjeta trener Zdravko Lovač prozivku je obavio u dvorani Zrinjevac. Uz njega, i ime Uprave bio je Ante Putnik.

Prvi trening, od prošlosezonskog kadra, odradile su: Crnov, Liović, Guskić, Jeršek, Kurbalić, Akmadžić, Vukušić, Krajnović, Šijaković, Putnik i Maras. Nema zvučnih pojačanja, ali ima novih lica.

- Za sada su nam pristupile Milica Boltić, koja igra na poziciji srednjeg vanjskog, te vratarka Nataša Šalamun. Za nekoliko dana na probu stiže još jedna vanjska igračica, Iva Jelić iz Ivankova, i ako zadovolji to će biti kadar s kojm ćemo krenuti u novu sezonu - kaže trener Zdravko Lovač.

Već sutra, priključit će se i Špoljarić, dok će vratarka Stevanović u trenažni proces nakon što odradi obveze u kadetskoj reprezentaciji. Pod upitnikom je i ostanak dvije igračice (Bošnjak, Miškić) koje su nosile dres prvoligaša s Drave proteklih sezona (klub službeno napustila samo Stevanović). Trener Lovač volio bi da ostanu obje, neće biti loše ako ostane bar jedna, a bez obzira na rasplet situacije, vjeruje da će njegova ekipa biti uspješnija nego u prošlom natjecateljskom ciklusu.

- Ostanak u eliti uvijek je primaran cilj. No, igračice su iskusnije za godinu dana, stoga vjerujem da ćemo rezultatski bez stresa odraditi ono što je pred nama, smatra Lovač.

Prvenstvo kreće 10. rujna, postoji mogućnost da se na parket istrči sedam dana kasnije, a sigurno je jedino da na službenu premijeru stiže Trešnjevka. Zasad je sigurno i da će prve prijateljske utakmice na meniju biti 14. kolovoza, kada ekipa ide na turnir u Viroviticu. U planu je odigravanje sedam do deset susreta, a do prvih provjera radit će se više na kondicijskoj pripremi, pod vodstvom Duška Jeremića. N. Benčina

Najčitanije iz rubrike