Sport
CIBALIA U RUŠČICI

Vinkovčani pobijedili,
trener Milinović nezadovoljan
Objavljeno 27. srpnja, 2015.

Nogometaši Cibalije odigrali su i svoju sedmu pripremnu utakmicu pred novu sezonu Druge HNL. Ova posljednja je bila u Ruščici, u sklupu 24. Memorijala Zvonko Mikolčević, gdje su Vinkovčani u polufinalnom susretu svladali sastav HNK Orašje, prvoligaša Federacije BiH, s 2:0. Bila je ovo mnogo zanimljivija i sadržajnija utakmica nego ona na početku priprema kada su “cibalijaši” dobili Orašje s 2:1.

U Ruščici je do 66. minute bilo 0:0, a onda je fantastično slobodan udarac s nekih 25. metara izveo kapetan Cibalije Frane Viataić i donio prednost Vinkovčanima. Kratki zalet i precizan udarac u same lijeve rašlje vratara Orašja Ivkića, neobranjivo. Drugi pogodak pao je u završnici susreta kada je po desnoj strani dobro u kazneni prostor ušao Marko Kraljević i iz trka precizno pogodio donji lijevi kut Ivkićevog gola. Iako su upisali pobjedu, trener Damir Milinović imao je mnogo zamjerki na igru svoje momčadi.

- Rezultat može zavarati, na terenu nije izgledalo tako uvjerljivo koliko ovih 2:0 govore. Bilo je mnogo teže. Zadovoljan sam jedino s činjenicom kako nam Orašje nije napravilo ni jednu priliku za gol. No, nisam zadovoljan prvim poluvremenom, teško smo dolazili do prilika za uzgroziti suparnička vrata, a i kad smo nešto smislili, to smo promašivali. Neki su si igrači umislili da su već u prvom sastavu pa su olako ušli u igru. Kod mene se svi moraju ponašati kao da su u prvom sastavu, nema zabušavanja i stava “lako ćemo”, pričao je Milinović. Nije htio o imenima, trener takve razgovore ostavlja za svlačionicu.

U pripremnom vremenu mladi Marko Kraljević do sada je postigao četiri pogotka. Očito mladić kuca na vrata prvog sastava Cibalije, čime se slaže i trener, ali i dodaje.

- Kraljević je ušao u drugom poluvremenu i zabio taj drugi gol, ali prije toga je promašio dva zicera, pa se samo pogotkom iskupio za promašaje. Često dolazi u priliku i to je dobra stvar, ali mora i dalje jako dobro raditi da bi osigurao poziciju u udarnom sastavu. Na njemu je da se dokaže u najboljem svijetu i onda se ne treba bojati za svoju poziciju. U finalu turnira u Ruščici Milinovićeva momčad sinoć je igrala s Marsonijom koja je u drugom polufinalnom susretu nakon penala svladala drugu momčad zagrebačkog Dinama. A. Grgić

POLUFINALE
CIBALIA                     2  (0)
ORAŠJE                            0  

RUŠČICA – Igralište Strovići. Gledatelja 200. Sudac: Krešimir Grgurević (Slavonski Brod). Strijelci: 1:0 Vitaić (66), 2:0 Kraljević (89).

CIBALIA: Matković, Žderić, Zgrablić, Filipović, Tomašević, Mišić, Baša, Crnčević, Vitaić, Turčin,Vidović. Još su igrali: Sikira, Petrović, Jančić, Aganspahić, Kraljević, Plum i Weber.

ORAŠJE: Ivkić, Lugavić, Ćosović, Brkić, Širanović, Maskaljević, Pejić, Vidović, Milošević, Prcić, Mujić. Još su igrali: Kurbašić, Dominković, Breškić, Koprivica, Marković, Kobaš, Arlović i Grgić

Možda ste propustili...

TALENTIRANI NAPADAČ 17-GODIŠNJI MISLAV ĆUTUK

Mogao u Juve, ali ostaje u Dinamu

Najčitanije iz rubrike