Sport
FORMULA 1 - VELIKA NAGRADA MAĐARSKE

Vettel se izjednačio sa Sennom, pobjedu posvetio Bianchiju
Objavljeno 26. srpnja, 2015.

Fantastična utrka vožena je na stazi Hungaroring za Veliku nagradu Mađarske u Formuli 1. Slavio je Nijemac Sebastian Vettel i izjednačio se s Ayrtonom Sennom na trećem mjestu vječne ljestvice s 41 pobjedom. Ispred njega su Alain Prost sa 51 i Michael Schumacher s 91 pobjedom.

Za Nijemca je ovo druga pobjeda ove sezone, a posvetio ju je nedavno preminuilom mladom F1 vozaču Julesu Bianchiju. Utrka na Hungaroringu ponudila je mnogo uzbuđenja, moglo se vidjeti sve ono lijepo što Formula 1 nudi.

Već start utrke ponudio je zanimljivost, oba Mercedesa (Hamilton i Rosberg) loše su startala, pa je Vettel stigao do vodeće pozicije, a malo kasnije Hamiltona je prešišao i Kimi Raikkonen te zasjeo na drugo mjesto. Hamilton je ubrzo ušao u nove probleme, izletio sa staze i vratio se na deseto mjesto. Pokušao se Britanac što prije vratiti u vrh, uspio se probiti do petog mjesta, na kraju nije mogao bolje od šeste pozicije. Sredinom utrke izletio je Nico Hulkenberg i pod sigurnosnim automobilom situacija se dodatno zakomplicirala. Stazu je zatim napustio Raikkonen koji je imao problema s bolidom, a nakon nastavka utrke došlo je do kontakta između Ricciarda i Rosberga u kojem je lošije prošao Rosberg, probušena mu je guma i pao je u poretku. Na kraju u ludoj utrci prvi put u Mađarskoj je slavio Vettel i prekinuo niz pobjeda vozača Mercedesa, iznimno dominantne momčadi ovogodišnjeg SP-a Formule 1. Daniil Kvjat je bio odmah iza njega i prvi put se našao na postolju, a prvi put ove sezone na pobjedničkom postolju su bila oba Red Bulla, jer je treće mjesto zauzeo Daniel Ricciardo.

VN Mađarske

1. Sebastian Vettel (Ferrari)

2. Daniil Kvjat (Red Bull)

3. Daniel Ricciardo (Red Bull)

4. Max Verstappen (Toro Rosso)

5. Fernando Alonso (McLaren)

6. Lewis Hamilton (Mercedes)

7. Romain Grosjean (Lotus)

8. Nico Rosberg (Mercedes)

9. Jenson Button (McLaren)

10. Marcus Ericsson (Sauber)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike