Ekonomija
SLAVONIJA I BARANJA PODRUČJE U KOJEM SE TRAŽI KADAR

T-Systems u Pečuhu traži stotinjak osoba, želi i hrvatske ICT stručnjake
Objavljeno 20. srpnja, 2015.
Sav posao oko potrage i izbora kadra za T-Systems provodi zagrebačka tvrtka Selectio

Više od sto stručnjaka iz područja ICT sektora traži zagrebačka tvrtka Selectio za potrebe kompanije T-Systems Hungary, koja je u sastavu Deutsche Telekoma.

Radno mjesto je u obližnjem Pečuhu, no to ne znači da je za svaku od traženih pozicija nužno znanje mađarskog jezika. Jasno, to je poželjno, no zapravo je uz kvalifikacije (developeri, administratori, projekt menadžeri...) i traženo radno iskustvo, potrebno znanje engleskog i/ili njemačkog jezika. Uostalom zainteresirane osobe sve informacije mogu vidjeti na web stranicama (www.selectio.hr.), odnosno u toj tvrtki koja očekuje da bi se na natječaj mogle javiti i osobe iz Slavonije i Baranje.

Zagrebačku Grupu Selectio čine tvrtke Selectio d.o.o. za upravljanje ljudskim potencijalima, Selectio kadrovi d.o.o., Electus ljudski potencijali i Electus DGS za privremeno zapošljavanje. Riječ je o uglednoj domaćoj kompaniji kojoj je područje rada upravljanje ljudskim resursima na tržištu Hrvatske. Njezine usluge koriste mnoge domaće i kompanije u vlasništvu stranaca u Hrvatskoj, a posao potrage za kadrom za T-Systems Hungary Selectio je dobio na natječaju.

Direktor tvrtke Aleksandar Zemunić, inače Osječanin na radu u Zagrebu, kaže za naš list kako su upravo Osijek i njegova šira okolica zanimljivo područje iz kojeg bi kadar mogao biti zainteresiran za rad u Pečuhu. Prije svega razlog je blizina Osijeka i Pečuha, a potom i činjenica da na istoku Hrvatske živi brojna mađarska nacionalna manjina.

- Posao u Pečuhu, u tvrtki T-Systems Hungary, za neke će osobe možda biti odlična prilika da nešto nauče. Može biti i dobra odskočna daska za daljnju karijeru jer je u pitanju rad u korporaciji. Riječ je o različitim poslovima u share centru koji pruža usluge tvrtkama - članicama Deutsche Telekoma u više zemalja. Zbog toga je dobro da nam se jave i osobe koje govore njemački i engleski jezik, čak i ako nisu informatički stručnjaci - kazao nam je Zemunić.

Pojasnio je kako mađarska tvrtka T-Systems zapošljava oko 400 osoba i ima veliku potrebu za novim zapošljavanjem i to stotinjak ljudi do kraja godine, a potom još oko 200 u 2016. godini. Natječaj je raspisan od 9. srpnja i otvoren je do 23. srpnja.

Igor MIKULIĆ
IZUZETNO TRAŽENI STRUČNJACI ZA RAČUNARSTVO I IT

Ovaj međunarodni natječaj mogao bi biti još jedan dobar dokaz koliko je na tržištu rada ne samo Hrvatske tražen kadar iz ICT sektora. Valja podsjetiti na zaključak predstavnika HUP - Udruge Informatičke i komunikacijske djelatnosti na druženju s novinarima proteklog tjedna kako hrvatski obrazovni sustav iz visokog obrazovanja plasira na tržište rada godišnje oko 1500 stručnjaka za računarstvo i IT. No, taj broj već sada ne zadovoljava ni hrvatske potrebe i mogao bi predstavljati veliku prepreku u razvoju tog gospodarskog sektora koji bilježi pravi procvat, kako u Osijeku, tako i u cijeloj Hrvatskoj.

Možda ste propustili...

SLABOST NJEMAČKOG GOSPODARSTVA

Najviše nezaposlenih od 2015. godine

DOSADAŠNJI VEĆINSKI VLASNIK POŽEŠKE KOMPANIJE

Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura

Najčitanije iz rubrike