Sport
PRVENSTVO HRVATSKE U PREPONSKOM JAHANJU

Nova pobjeda Đokovića
Objavljeno 27. lipnja, 2015.
U subotu u parkur Pampasa nisu ulazili seniori i njihova grla, no unatoč tome na osječkom hipodromu gdje se od četvrtka održava Prvenstvo Hrvatske u preponskom janjanju ponovno je bilo iznimno zanimljivih utakmica.
Treći dan prvenstva počeo je s poni jahačima gdje je visina letvica bila na 0,90 metara. Pobijedila je Ana Marija Majnerić na grlu Buster, a sjajan je bio i mladi član KK Osijek Ivan Funarić koji je na Ramon-Matanu zauzeo treće mjesto. Kod kadeta (1,10 metara) prvo mjesto osvojila je Ema Magdalena Jukić (Corazony Rosas). U utakmici juniora i amazonki prepone su bile na 1,25 metara, a ispred svih je završila Laura Dragičević (Aidora-I-Ritz). U utakmici na baraž (1,30 metara) pobjedu je odnio Stefan Đoković koji je tako nastavio svoj uspješan niz u Osijeku. Sva tri dana natjecanja, u različitim utrkama i na raznim visinama, osvajao je prva mjesta.
PH se nastavlja u nedjelju kada je i kraj četverodnevne konjičke priredbe u Osijeku. Svakako, najzanimljiviji događaj je onaj od 17,30 sati, utakmica na visini prepona od 1,45 metara, u kojoj će Andrija Hrgović i Denis Gugić na svojim grlima odlučivati o osvajaču prvaka Hrvatske kod seniora. Ujedno, u sklopu preskakanja prepona seniora na 1,45 metar održat će se i već tradicionala i cijenjena utakmica za Pokal grada Osijeka. (I. Li.)
Najčitanije iz rubrike