Sport
PRVA ŽUPANIJSKA LIGA VUKOVARSKO-SRIJEMSKA - 24. KOLO

Tomislav i Šokadija prijete HAŠK Sokolu
Objavljeno 25. svibnja, 2015.

Ni dva kola prije kraja prvenstva ne nazire se prvak lige. Unutar dva boda tri su kluba, a teoretske izglede imaju i dva kluba na četvrtom i petom mjestu. Realno je da će o prvaku odlučivati vodeći HAŠK Sokol te Tomislav i Šokadija. Sve tri momčadi igraju u preostala dva kola po jednu utakmicu kod kuće i u gostima, a posljednja dva kola igraju se istog dana u isto vrijeme (nedjelja u 17.30 sati).

Strijelci su u ovom kolu imali najmanju efikasnost u proljetnom dijelu sezone. Postigli su tek 18 pogodaka na sedam utakmica. Derbi kola odigran je u Gradištu, gdje je drugoplasirani Tomislav svladao petoplasiranog Slavonca sa 3:0, što je ujedno i jedina ostvarena gostujuća pobjeda. U 8. minuti mrežu domaćina načeo je prekrasnim pogotkom Bartulović. U drugom poluvremenu u 64. minuti Grigić je povećao vodstvo Ceranaca, a točku na i pobjede Tomislava stavio je ponovo Bartulović u 75. minuti. Momčad Raška iz Rajevog Sela upisala je prvu prvenstvenu pobjedu, i to protiv susjeda na tablici Hrvatskog sokola iz Mirkovaca. Ovom pobjedom Rajevčani su se bodovno poravnali s Mirkovčanima. Domaćin je već nakon 17 minuta igre stvorio prednost od dva gola, a opipljivo vodstvo domaćina djelo je braće Dine i Alema Rusi. Gosti se ne predaju i u 29. minuti smanjuju pogotkom Matoševića. U 64. minuti izjednačavaju preko kapetana Darija Šupukovića. Domaćin se ne miri s činjenicom da bi sezonu mogao završiti bez pobjede, pa trener Gabrijel Breškić sve karte baca u napad. Pritisak domaćina urodio je plodom u 79. minuti, kada je pobjedonosni pogodak postigao Emir Ćirić. A.Grgić

Rezultati 24. kola: Budućnost - Mladost 2:1, Slavonac - Tomislav 0:3, Vidor-Matijević - Frankopan 1:0, Šokadija - Sladorana 2:0, RAŠK - Hrvatski sokol 3:2, Hašk-Sokol - Dilj 1:0, Sloga - Radnički 2:1.

 

Raspored 25. kola: Sloga - Budućnost, Radnički - HAŠK Sokol, Dilj - RAŠK, Hrvatski sokol - Šokadija, Sladorana - Vidor-Matijević, Frankopan - Slavonac, Tomislav - Mladost.

RAŠK 3 (2)
Hr.sokol 2 (1)

RAJEVO SELO - Igralište "Školski vrt". Gledatelja 150. Sudac: Matija Jurišić (Jarmina).Strijelci: 1:0 D. Rusi (13), 2:0 A. Rusi (17), 2:1 Matošević (29), 2:2 Šupuković (64), 3:2 Ćirić (79).

RAŠK: D. Komadina, Jerković, Somek, R. Komadina, A. Rusi, D. Rusi, Ćirić, Polančec (od 62. Lučić), Sabadoš (od 72. Dugonjić), Džunja, Ogrić.

HRVATSKI SOKOL: Adžamić, Bičanić, Eraković, Maričić, Šupuković, Ilić, Matošević, Antolović, Čemgić, Petrovečki (od 46. Botić), Licht.

Možda ste propustili...

ŽNK OSIJEK SUDIONIK EU SPORT FORUMA

U finalu je bio i osječki projekt

Najčitanije iz rubrike