Sport
SVJETSKI GIMNASTIČKI KUP U PORTUGALU

Marković sedmim mjestom učvrstio vodeću poziciju
Objavljeno 23. svibnja, 2015.
Hrvatski gimnastički reprezentativac i član GD Osijek Žito Tomislav Marković zauzeo je sedmo mjesto u finalu partera na Svjetskom kupu u Portugalu.  Finalist nedavnog Europskog prvenstva, ali i svakog natjecanja na kojem je nastupio ove sezone, skupio je u Anadiji 14,100 bodova. Marković je u kvalifikacijama bio na diobi četvrtog mjesta te je bio jedini Hrvat koji je nastupio u finalu portugalskog Grand prix natjecanja. Za sedmo mjesto Markoviću je pripalo 12 bodova s čime je učvrstio prvo mjesto u ukupnom poretku Svjetskog kupa na parteru. Trenutano je vodeći sa 78 bodova, a pobjedu u Svjetskom kupu i obranu najboljeg (Marković je trijumfirao i 2014. godine) može potvrditi već u rodnom Osijeku gdje će se od 17. do 20. rujna održati posljednji Svjetski kup sezone. Markovića mogu stići samo još trojica gimnastičara. Srebrni iz Anadije Slovenac Žiga Šilc (61 bod), Brazilac Diego Hypolito (60) i Nizozemac Bart Deurloo (50).
Natjecanje u Portugalu bilo je na rubu regularnosti. Naime, Marković je na podij uoči finala morao izaći pola sata prije predviđenog vremena.
-Ljuti smo na organizatore. Orijentirali smo se prema rasporedu TV prijenosa, za koji su nam rekli da je on mjerodavan, no na kraju su sve ubrzali. Mi smo se taman počeli zagrijavati, a oni su prozvali Markovićevo ime. Izašao je ljut na parter i nastupio potpuno nezagrijan, zato je napravio dvije velike pogreške. No, ove sezone je ušao u sva finala, i vjerujem kako će u Osijeku potvrditi još jednu ukupnu pobjedu, rekao je Markovićev trener Vladimir Mađarević.
Spomenimo kako je prvo mjesto na parteru osvojio Kubanac Manrique Larduet, koji je zaradio ocjenu 15,075.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike