Sport
MATJAŽ KEK, TRENER RIJEKE:

Osijek će se zatvoriti! I Donat je nekada dobar ako si “zatvoren”
Objavljeno 23. svibnja, 2015.

Ivo Šušak, trener Osječana, svojedobno je sipao komplimente o Matjažu Keku, treneru, ali i igraču. Rekao je da ga je želio dovesti u Dinamo. O tome je trener Rijeke pojasnio:

- U Dinamo me zvao Vlatko Marković!

Toliko o tome kakav je stoper “ljubičastih” bio današnji Rijekin trener Matjaž Kek.

Zanimljivo, Šušak je u Mariboru 2000. godine naslijedio Keka i osvojio prvenstvo Slovenije. Večeras je nova utakmica Rijeke i Osijeka, Keka i Šuška. Nova priča. Nema nikakvih poveznica s prošlim vremenima. Bodovi Osječanima znače ostanak, a na Kantridi, međutim, nema rasprodaje. U 27. utakmica sezone (17. prvenstvenih) Rijeka je samo jednom izgubila, 21. rujna prošle godine od Dinama (1:2). Kek večeras ne može računati na Kneževića, naravno ni na Maleša i Moisesa. Svi ostali su u kadru, čak i Tomečak.

– Tražimo bodove za nastavak pozitivne serije. Razmišljamo samo o sebi, o našoj igri. A plod će biti pozitivan rezultat.

Glasnogovornik Davor Sever “rasprodao” je D tribinu. Obavijestio je da će se ulaznice za večerašnju “zabavu” pod stijenama Kantride prodavati i – danas.

Kek se suočio s pitanjem hoće li se Osijek danas braniti i čekati kontru, znači zatvoriti? Zanimljiv je bio odgovor.

– I Donat je nekad dobar ako si 'zatvoren'. Naši suparnici imaju svoju računicu kako nas pokušati iznenaditi. Njihovo je pravo izabrati taktiku, put kojim bi mogli ostvariti svoje želje. Mi ćemo se postaviti kao i uvijek. Agresivno na Kantridi. Hrabro i kvalitetno, kao jedina formula uspjeha.

Jedan ili dva napadača u sastavu Rijeke. Sharbini iza Balaja...?

– Igrat ćemo s dvije špice. To je sigurno. Imamo više kombinacija. Bit će sigurno promjena u odnosu na sastav koji je istrčao i dobio utakmicu u Zadru. Imamo dovoljno igrača da sastavimo ekipu na prednji pogon, agresivnu, koja će tražiti brzi pogodak.

Rijeka je izišla čista iz svih dosadašnjih kalkulacija. Dobili su Istru i Zadar, sada je na redu Osijek?

– Najsretniji bih bio da pobijedimo u lijepoj utakmici, u posljednjoj utakmici sezone na Kantridi. Ekipa dobro trenira i ne vidim ni jedan razlog zbog čega bismo – zatajili. Neću o kombinacijama ulice. Samo o nogometu.

Rijeka neće morati u prvo pretkolo kvalifikacija Europske lige, imat će duži odmor? No, Kek nije još otvorio poglavlje nove sezone.

– Imali smo posložen raspored za obje varijante, ali o pripremama za novu sezonu pričat ćemo nakon što odradimo još susret u Maksimiru idući petak. Osijek je u mojoj glavi, neću vam govoriti o prijelaznom roku i ne znam čemu... Šorša, Perošević, Laštro moja su preokupacija. Dolaze nabrušeni, Rijeka je uvijek svima motiv. A oni imaju i dodatni, bodove ostanka - zaključio je Kek. (O.R.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike