Sport
NOGOMETAŠI OSIJEKA NA KANTRIDI

Po prve bodove izvan Zagreba?
Objavljeno 23. svibnja, 2015.
Rijeka će biti motivirana jer to joj je posljednja ovosezonska utakmica na Kantridi, kaže Šušak

Nogometaši Osijeka ovog proljeća na gostovanjima uopće nisu izgledali loše kako im to učinak govori. Osvojili su samo četiri boda, sva četiri u Zagrebu (tri protiv Zagreba i jedan protiv Lokomotive, nap.a). No gdje god su gostovali, osim kod Dinama u Maksimiru, do posljednjihsu trenutaka bili u životu.

No kuglica se gotovo redovito zaustavljala na krivom broju na kraju susreta i zato je gostovanje na Kantridi intrigantno. Osijek nema poseban pritisak jer nitko nema pravo od “bijelo-plavih” očekivati nešto veliko u susretu s drugom najboljom momčadi HNL-a. Očekivati ne, ali nadati se, to već da. Rijeka je u bestežinskom stanju. Zabetonirana na drugoj poziciji bez mogućnosti napretka ili nazadovanja. No Rijeka, a posebno njezin trener Matjaž Kek, ima drugih motiva napretek. Oni se uigravaju za sljedeću sezonu i svaka im je utakmica itekako važna na tom putu i zato ne treba očekivati nikakve popuste na Kantridi. Osijek će, ako želi nešto, morati dobro potegnuti. Zna to i trener Ivo Šušak:

- Rijeka će biti motivirana jer to joj je posljednja ovosezonska utakmica na Kantridi i nema dvojbe kako će oproštaj željeti začiniti pobjedom. Oni su nakon Dinama naša najbolja momčad, tu nema nikakve dvojbe i to moramo respektirati, ali nas ne treba impresionirati. Mi imamo svoje računice. Ne smijemo im dopustiti da nam nametnu svoj ritam - kaže Šušak.

Osijek si ne smije dopustiti ulijetanje u Rijekin “žrvanj” jer tada će loše završiti. “Bijelo-plavi” će se teško baš nametnuti Riječanima, ali trebaju to pokušati raditi kad god im se pruži prilika.

“Borbenu gotovost” Šuškove momčadi neće poremetiti ni činjenica da je Zadar “vani”, nakon što nije ishodio licencu za natjecanje u sljedećoj sezoni. Opasno bi bilo pomisliti kako je posao sad gotov, jer ta odluka HNS-a ne mijenja baš ništa kada je u pitanju bitka za opstanak. Zadar je ispao, ali još uvijek može povući nekoga za sobom i to je skrivena opasnost.

- Drugi rezultati mogu utjecati na naš konačni plasman, ali ne želimo se opterećivati time. Gledamo sebe i svoje zadatke, a u svjetlu toga učinit ćemo sve da nešto uzmemo i na Kantridi. Time bismo si bar malo olakšali posao u posljednjem kolu, kada nam u Gradski vrt dolazi Slaven Belupo - kaže Šušak.

Iskreno, trebalo bi se dogoditi doista puno toga posve iznenađujućeg da Osječani završe baš posljednji. Kvalifikacije su realnija opcija, a ona najbolja nosi izravni opstanak, ali za to Istra 1961 u posljednja dva kola smije ukupno osvojiti samo jedan bod više od Osijeka.

Inače, Osječani ni na Kantridi neće izvesti svoj najbolji mogući sastav, jer su i dalje ozlijeđeni Kurtović, Platero, Vukobratović i Špikić, a neposredno prije polaska na put otpao je i Jamak, zbog bolova u leđima. Osim toga, zbog žutih kartona neće biti Borne Barišića i Andreja Lukića. Ipak, imaju Osječani još dovoljno aduta na raspolaganju kojima mogu bar pokušati zagorčati život favoroziranim Riječanima.

Uostalom, ovog proljeća su to uspjeli protiv svih u gostima osim protiv Dinama. Sreća je nerijetko okretala leđa Osijeku iako to možda i nije zaslužio. Možda se na Kantridi i taj detalj promijeni...

Dalibor KELER

RIJEKA-OSIJEK

Početak: subota, 19 sati

Vargić - Mikulić

Tomečak - Matas

Lešković - Bralić

Samardžić - Laštro

Leovac - Pavić

Jugović - Glavaš

Močinić - Šorša

Bradarić - Čuljak

Tomasov - Škorić

Sharbini - Vojnović

Balaj - Perošević

Stadion: Kantrida

Kapacitet: 10.500

Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar)

35. kolo

PETAK

Slaven Belupo - Zadar 2:0 (1:0)

SUBOTA

17 sati

Hajduk - Zagreb

19 sati

Rijeka - Osijek

NEDJELJA

17 sati

Istra 1961 - Dinamo

19 sati

Lokomotiva - Split

BEZ JAMAKA

VEZNJAK OSIJEKA ZBOG BOLOVA U LEĐIMA NIJE NI OTPUTOVAO U RIJEKU

Možda ste propustili...

OSMINA FINALA KUGLAČKOG KUPA HRVATSKE

Osijek jedini favorit od slavonskog kvinteta

IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA ĐAKOVA ZA 2023. GODINU

Ispred svih su Ivana i Andrej

Najčitanije iz rubrike