Osijek
KONCERT MJESTO ZA MENE U OŠ “GRIGOR VITEZ”

Anita Valo, Meri Jaman i Jelena Radan pjevale i svirale s djecom
Objavljeno 12. svibnja, 2015.

Udruga za rad s mladima Breza organizirala je, u suradnji s poznatim glazbenicama Jelenom Radan, Meri Jaman i Anitom Valo te kazališnim redateljem Ivanom Kristijanom Majićem, u OŠ “Grigor Vitez” koncert za djecu pod nazivom Mjesto za mene.

Koncert je u školskoj dvorani okupio 133 djece od prvog do četvrtog razreda, koja su pjevala i svirala na neobičnim instrumentima zajedno s gostima umjetnicima.

- Riječ je o glazbenoj interaktivnoj radionici kojom ovi umjetnici obilaze škole u Osijeku i okolici. Ovakav rad djecu iznimno veseli te oni rado sviraju i pjevaju s umjetnicima - kaže Ljiljana Mance, ravnateljica OŠ “Grigor Vitez”.

Uz pjevanje, sviranje i interakciju s djecom, gosti su učenike na simpatičan način povezali s poznatim likovima iz pjesama i priča. Inače, glazbeni sat Mjesto za mene imao je svoju premijeru u OŠ Frana Krste Frankopana, gdje, također, oduševljenju učenika, ali i nastavnika, nije bilo kraja.

Riječ je o koncertu nastalom prema albumu Mjesto za mene, u sklopu Zemlje bez granica udruge Breza, koje su vodile Anita Valo, Meri Jaman i Jelena Radan. Sve one zajedno, uz kazališnoga redatelja Ivana Kristijana Majića, u interakciji s djecom pjevaju uz zvukove različitih instrumenata, kako bi djecu upoznali s likovima pjesama i priča, u cilju da im daruju jedno lijepo iskustvo. (V.L.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike