Osijek
ŠESTA SJEDNICA OSJEČKOG VIJEĆA ZA RAZVOJ SOCIJALNIH USLUGA

Pozvani svi koji žele unaprijediti kvalitetu života potrebitih osoba
Objavljeno 20. travnja, 2015.

Na šestoj sjednici Osječkog vijeća za razvoj socijalnih usluga, održanoj jučer, definirani su nositelji operativnih ciljeva prema prioritetnim skupinama, a razmatrani su i prijedlozi tko će ih od 20 članova Vijeća pokrivati.

- Također smo se pozabavili akcijama u koje će Vijeće biti uključeno. To nisu primarno akcije Vijeća, nego akcije u koje će se Vijeće uključivati 2015. godine. Inače, situacija u kojoj se Grad proračunski nalazi nalaže apsolutno racionalno raspolaganje sredstvima, stoga je iznimno važno da smo suradnjom s Udrugom za rad s mladima “Breza”, koja je nositelj projekta, ušli u EU projekt, koji je i omogućio osnivanje ovog vijeća - objasnio je dogradonačelnik Vladimir Ham, predsjednik Vijeća.

Romano Kristić, pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Osijeka, pozvao je sve koji žele da se uključe u rad Vijeća, naglasivši da brojne institucije i udruge u sustavu socijalne skrbi svojim znanjem mogu detektirati potrebe. Projektna menadžerica u “Brezi” Snježana Kovačević istaknula je da se osluškuju potrebe i povezuju udruge kako bi se što kvalitetnije radilo s korisnicima, a time i došlo do većeg izvora financiranja.

- Najavili smo tri akcije koje ćemo obilježavati zajednički, a to su Dan obitelji, Hrvatska volontira i Dan starih osoba. Pozivamo sve koji žele dati doprinos za kvalitetu života bilo mladih, starih, osoba u palijativi bilo osoba koje trebaju podršku. Trebamo se zajednički brinuti da se naša odgovornost vidi na svakodnevnoj razini - zaključila je Kovačević.M.Mihelić

Možda ste propustili...

ZAVOD ZA HITNU MEDICINU OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Nacionalni dan hitne pomoći

Najčitanije iz rubrike