Sport
JURE JERBIĆ:

Na Osijekovu agresiju odgovorit ćemo agresijom
Objavljeno 17. travnja, 2015.

ZADAR - Igrale su se posljednje sekunde dvoboja u Parku mladeži. Split je pogotkom Marka Roga u 82. minuti imao prednost i njegovi igrači sigurno su već smatrali da su tri boda spremljena na konto. Međutim, još se jednom pokazalo da utakmica traje dok god sudac ne označi kraj. Zadar je imao korner, koji je s lijeve strane izveo Igor Banović, a Jure Jerbić je nakon skoka loptu zakucao u mrežu nemoćnog Zagorca za veliko slavlje Zadrana, kojim su neporaženi okončali drugo uzastopno gostovanje. Prije toga svladana je Lokomotiva u Kranjčevićevoj.

- Sigurno je ovo bio jedan od najvažnijih pogodaka u mojoj karijeri. Njemu bih dodao onaj protiv Istre 1961 prošle sezone, kada smo pobjedom ostali u prvoligaškom društvu - pričao je Jure Jerbić, strijelac pogotka u Parku mladeži.

No svjestan je kako nema “spavanja na lovorikama”. U nedjelju ih čeka derbi začelja u Gradskom vrtu.

- Znamo što nam je cilj. Koliko je ta utakmica važna, uopće ne treba naglašavati. Ali takve će biti i sve ostale do kraja prvenstva. Ipak, ova ima veliku važnost jer idemo na noge direktnom konkurentu, koji trenutačno ima tri boda zaostatka za nama. Naša je namjera da taj razmak ostane isti, što bi značilo da u Osijeku ostanemo neporaženi. Svjesni smo da nas očekuje teška utakmica. Međutim, pokazali smo što i koliko možemo i nema nikakvog razloga da ne nastavimo u istom ritmu - rekao je Jerbić, koji cijeni Osječane, ali ih se ne boji.

- Porazili smo ih na otvaranju proljeća u Zadru, ali nije to bila lagana utakmica. Nakon našeg susreta na klupu Osijeka sjeo je Ivo Šušak pa su zaredali s pobjedama, međutim malo su popustili. Očekujem kako će od prve minute pred svojim navijačima krenuti silovito po pobjedu, a mi moramo odgovoriti još većom agresivnošću - rekao je Jerbić. (D.B.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike