Sport
DRUGA HNL: CIBALIA PREKINULA POST

Buhač krenuo s tri boda
Objavljeno 1. travnja, 2015.

Tek u šestom proljetnom prvenstvenom susretu nogometaši Cibalije osjetili su slast pobjede. Nakon ostavke trenera Siniše Sesara, klupu je preuzeo Bruno Buhač i imao premijeru iz snova, Vinkovčani su kod Lučkog slavili 1:0.

U trećem međusobnom prvenstvenom susretu između Lučkog i Cibalije oba su kluba na trenerskim klupama imala nove stratege u odnosu na susret koji su na istom mjestu igrala prije pet mjeseci (1:1). Na klupi Lučkog sada sjedi Silvio Čabraja, a novi strateg Cibalije je Bruno Buhač.

Vinkovčani su odigrali sjajno prvo poluvrijeme, igrači su bili izrazito trkački raspoloženi i držali sve pod kontrolom i Buhač je bio izrazito zadovoljan.

- Nazvao sam nekoliko kolega prije ove utakmice i raspitao se o momčadi Lučkog, puno mi je to pomogle u pripremi susreta. Odigrali smo sustavom 4-1-4-1, kako bismo onemogućili suparrniku da razvije igru. Imali smo situaciju pod kontrolom i uz to smo stvorili nekoliko prilika za gol, ali smo opet bili neučinkoviti.

U drugom poluvremenu slična priča, no Puljić je bio precizan za pun plijen.

- Za razliku od prethodnih utakmica, u drugo poluvrijeme ušli smo puno agresivnije i postigli pogodak na vrijeme. Akciju iz koje je pao pogodak vježbali smo na treninzima i ovaj put je “upalilo”. Imali smo i poslije toga nekoliko prilika, ali opet ništa od pogotka. I domaćin je pred kraj utakmice imao odličnu priliku, ali je nije iskoristio, tako da je jedan pogodak bio dovoljan za tri boda - pričao je dojmove trener Bruno Buhač.

Ovom pobjedom momčad Cibalije dobila je mir pred nastavak sezone. U sljedećem kolu Vinkovčani su slobodni i na raspolaganju imaju 12 dana da se pripreme za iduće gostovanje u Zagrebu pritiv Rudeša. A. Grgić

LUČKO                          0
CIBALIA                        1  (0)

LUČKO - Stadion Lučko. Vrijeme: sunčano. Teren: dobar. Gledatelja: 200. Sudac: Lukša Klaić (Konavle). Strijelci: 0:1 - Puljić (51). Žuti kartoni: Martinac, Šoljić (Lučko), Conjar, Mišić, Završki, Aganspahić (Cibalia).

LUČKO: Kahlina, Smoljo, Rogač, Husinec, Šoljić, Aralica, Tomšić, Martinac, Leko (od 56. Zelenika), Terzić, Hodžić (od 80. Karačić).

CIBALIA: I. Filipović, Conjar, Zgrabčlić, J. Filipović, Mišić, Aganspahić, Završki, Kujundžija (od 83. Mandić), Kvesić (od 72. Weber), Ottochian (od 90. Sikira), Puljić.

0:1

Korner je izveo Matija Mišić, nabacio na prvu stativu gdje je utrčao Jakov Puljić i zakucao glavom od zemlje neobranjivo u mrežu.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike