Sport
TREĆA HNL "ISTOK"

Slavija po vrlo teškom terenu uzela tri boda
Objavljeno 2. ožujka, 2015.
SLAVIJA - KOPRIVNICA          3:1  (1:1)

PLETERNICA - Igralište S.Z. Šivo. Gledatelja 150. Sudac Alen Dobraš (Slavonski Brod). Strijelci: 1:0 Antunović (10), 2:0 Majstorović (65), 2:1 Munivrana (70), 3:1 Antunović (90). Žuti kartoni: Majstorović, Jelčić, Žuljević (Slavija), Srbljinović, Takač (Koprivnica). Crvenih kartona nije bilo.

SLAVIJA: Petković, Valentić, Jakovljević (od 60. M. Peharda), Majstorović, I. Peharda, Nikolaš, Jelčić, Antunović, Ergotić, Žuljević (od 90. Abramović), Tokić (od 55. Šubara).

KOPRIVNICA: Nemec, Tucaković (od 46. Ujlaki), Brcković, Martinčić, Horvatinović (od 76. Bukovac), Međimorec, Herent (od 63. Srbljinović), Senić, Munivrana, Oštrek, Takač.

Po vrlo teškom i blatnom terenu jesenski prvak Slavija uspješno je odradila početak drugog dijela sezone pobijedivši Koprivnicu 3:1 te tako nije dopustila nikakvo iznenađenje. U početku utakmice vidjelo se da će igračima biti izuzetno teško kontrolirati loptu i odigravati uspješne napade. Prva prava prilika Slavije dogodila se u 10. minuti i odmah su to iskoristili i došli do pogotka za 1:0, a strijelac je bio Ivan Antunović. Ostatak prvog poluvremena protekao je u pokušajima jednih i drugih, ali teren nije dozvoljavao bolju i čvršću igru. Početkom drugog poluvremena igrači Koprivnice bolje su djelovali na terenu te pokušavali prisiliti visokim presingom igrače Slavije na pogrešku. Međutim, jedna izbijena lopta dolazi do Žuljevića, koji izvrsnom varkom prolazi jednog obrambenog igrača i ulazi u kazneni prostor gdje ga čeka drugi obrambeni igrač koji ga ruši i sudac bez imalo oklijevanja pokazuje na bijelu točku. Kazneni udarac izveo je Majstorović, gdje je vratara poslao u jednu stranu, a loptu u drugu za povećanje vodstva na 2:0. Ubrzo nakon toga nespretna situacija u kaznenom prostoru Slavije gdje nitko od obrambenih igrača ne izbija loptu koja dolazi do Munivrane, a on sam sa sedam-osam metara od gola postiže pogodak za smanjenje rezultata na 2:1. Do kraja utakmice igrala se čvršća igra gdje se Slavija više posvetila obrambenim zadatcima da im se ne dogodi pogreška koja bi ih koštala pogotka, a gosti su pokušavali prijetiti i biti opasni po pogodak, no nisu uspjeli. Na samom kraju utakmice Antunović postiže pogodak za Slaviju za konačni rezultat 3:1. (AGM Kruna)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike