Sport
STRIJELCI OSIJEKA 1784 I MARSA NA EP-U

Debi Tomaševića, Ćelić i Kačavenda sposobni su za visoke domete
Objavljeno 28. veljače, 2015.

Od 2. do 8. ožujka Nizozemska je domaćin Europskog prvenstva u gađanju zračnim oružjem.

U hrvatskoj ekspediciji za Arnhem ukupno je 15 strijelaca. Među njima su i dvojac GSD Osijek 1764, Uroš Kačavenda i Leon Luka Ćelić, te Denis Tomašević iz belomanastirskog Marsa.

Kačavenda će nastupiti u seniorskoj konkurenciji zračni pištolj, a hrvatskom zetu i bivšem srpskom reprezentativcu ovo će biti i premijerni nastup u našoj reprezentaciji na velikom natjecanju. U istoj disciplini, ali kao junior, što bolji rezultat pokušat će naciljati Ćelić. S njima će put Nizozemske majka i trenerica Mirela Skoko Ćelić, koja smatra da su oba njena „pulena“ u dobroj formi. To smatra i Zoran Ćelić, tajnik GSD-a.

- Naravno da su prognoze nezahvalne, ali od dva naša člana mogu se očekivati dobri nastupi. Kačavenda je ove sezone već gađao sjajnih 588, što nije lako pogoditi, posebice na EP-u, gdje je konkurencija sjajna. No, ako bude na dosadašnjoj razini, ni finale nije nemoguće. Leon je pak s druge strane ove sezone standardan, oko 564 kruga. Znači da može i bolje, prostora za napredak ima, ako se dogodi u Arnhemu bit će to dobar plasman - kaže Zoran Ćelić.

Prije puta u Nizozemsku Kačavenda će u Zagrebu u subotu primiti i nagradu za najboljeg pištoljaša Hrvatske, stoga je jasno da će on biti jedna od naših glavnih uzdanica.

Treću godinu zaredom svoga predstavnika na Europskom prvenstvu imat će i Baranja. Nakon Ivana Petričevića, koji je u međuvremenu u Splitu upisao Kineziološki fakultet, na EP-u u Nizozemskoj nastupit će i Denis Tomašević. Branit će boje Hrvatske u juniorskoj konkurenciji. S njim će na put i njegov trener, ujedno predsjednik SU-a Mars Davor Krušelj. Ponosan je što će i ove godine jedan ''marsovac'' braniti boje hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu.

- Denis će sigurno nastojati osvjetlati obraz, kako kluba, tako i grada. Očekujem od njega da i našoj ekipi omogući ostvarivanje što boljeg plasmana. Ovo mu je prvo tako veliko natjecanje, pa ni očekivanja ne mogu biti prevelika - rekao je Krušelj.

Tomaševiću su inače sretan put poželjeli gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš i njegov zamjenik Marko Bogatić. N. Benčina/I. Getto

HRVATSKA EKSPEDICIJA

Osim trojca iz Slavonije ostatak hrvatske ekspedicije čine – juniorski pištolj: Ante Krišto (Dalmacijacement), Lara Varat (Končar Zagreb 1786); juniorska puška: Valentina Gustin (Kustošija), Ivana Babić (Podravka), Marta Zeljković (Dalmacijacement), Borna Petanjek (Duga Resa), Marin Čerina (Dalmacijacement); seniorski pištolj: Marija Marović (Dalmacijacement) , Vlatka Pervan (Končar Zagreb 1786); seniorska puška: Snježana Pejčić (Lokomotiva), Tanja Perec (Varaždin) i Ana Kobilšek (Zrinjevac).

Možda ste propustili...

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

Najčitanije iz rubrike