Sport
OSIJEK U ZAGREB BEZ KAPETANA

Ivo Šušak dao mladim
igračima jezikovu juhu
Objavljeno 26. veljače, 2015.
Razljutio me pristup nekih mlađih igrača koji su se zabavljali igrajući svoje privatne utakmice

Nogometaši Osijeka nakon dva vrlo dobra nastupa u Gradskom vrtu protiv Splita i Dinama u nedjelju će u Zagrebu imati priliku povezati tri pozitivna rezultata. To im je ove sezone jednom već pošlo za nogom.

Dogodilo se to u kolovozu prošle godine kada je taj uspješni niz počeo upravo na gostovanju u Kranjčevićevoj, kada su bijelo-plavi stigli do prve pobjede u sezoni, a tjedan dana kasnije u Gradskom vrtu pao je Hajduk. Serija je zaokružena remijem u Puli protiv Istre 1961. Upravo su i sada te tri utakmice pred nogometašima Osijeka. U sklopu priprema za susret protiv Zagreba bijelo-plavi su odigrali prijateljski susret s četvrtoligašem Grafičar Vodovodom. Pobijedili su, ali osmijeh na licu trenera Ive Šuška je izostao. Šušak je bio vidljivo ljut nakon završetka susreta.

- Razljutio me pristup nekih mlađih igrača koji su se zabavljali igrajući svoje privatne utakmice. To više neću tolerirati - upozorio je Ivo Šušak, trener nogometaša Osijeka.

Nije ih želio imenovati, ali ne treba dvojiti kako su ti nestašni i zaigrani momci već dobili jezikovu juhu u svlačionici. Šušak je u tom susretu, između ostaloga, tražio i zamjenu za kapetana Hrvoja Kurtovića koji je stradao tijekom susreta protiv Dinama i zbog toga će sigurno propustiti susret u Kranjčevićevoj. Kapetan bi tek u subotu trebao skidati šavove na “ranjenoj” nozi”. Zato će Šušak biti prisiljen malo preslagati momčad. U nju će se vratiti Mile Škorić koji je odradio suspenziju zbog žutih kartona i on je svakako jedna od opcija za zauzimanje mjesta u sredini terena.

- Imamo dovoljno rješenja za tu poziciju, a tko će biti taj koji će zamijeniti našeg kapetana, još mi je rano govoriti. Ima još dovoljno treninga pred nama.

Osim Škorića, za tu poziciju konkurirat će i Dragomir Vukobratović, te Frane Vitaić. Naravno, odluka će ovisiti i o procjeni Šuška i njegovih suradnika kakav profil igrača će im biti potreban za taj susret. Treba očekivati kako će na poziciji lijevog bočnog veznog ostati Tomislav Čuljak, koji je protiv Dinama pružio vrlo dobru partiju.

- S Čuljkovom prezentacijom protiv Dinama bio sam vrlo zadovoljan i on se nalazi u svim kombinacijama protiv Zagreba. Treba imati na umu da su pravo nastupa stekli i Urugvajci Platero i Aneff, te Bugarin Peev. Imamo bazu iz koje možemo birati - kaže Šušak.

Kad smo već kod Aneffa, on nije nastupio protiv Grafičar Vodovoda zbog lakše ozljede, ali bi već danas mogao biti u normalnom trenažnom procesu. Bude li s njim sve u redu nekako nam se čini da je on najbliži debiju od spomenutog trojca, ali i on će svoj prvi nastup vrlo vjerojatno čekati na klupi. Platero će morati naporno raditi kako bi se ugurao u stoperski tandem, jer Bralić i Laštro svoj posao odrađuju vrlo dobro, a Peev se čini još nedovoljno spreman za izazove koje nosi natjecateljska utakmica. Navijači Osijeka nestrpljivo iščekuju Aneffov debi, jer je u nastupu protiv Metalca pokazao zanimljive karakteristike koje bi bijelo-plavima mogli biti vrlo korisne.

Dalibor KELER
Otvoren natječaj
Kreiraj dres NK Osijek

U sklopu novog strateškog marketinškog plana NK Osijek, čiji je cilj stvaranje vizualne prepoznatljivosti osječkog prvoligaša, pokrenuta je zanimljiva akcija, točnije natječaj za kreiranje novog izgleda dresa bijelo-plavih. Kao jedan od uvjeta natječaja postavljena je i opcija unikatnog dresa, a želja kluba je da ga kreiraju navijači, odnosno oni koji će u konačnici taj dres željeti nositi s ponosom. Na natječaj se mogu prijaviti svi koji imaju ideju za novi izgled klupskog dresa, a natječaj je otvoren do 1. ožujka. Nakon toga će se obaviti izbor u dva kruga. Na navijačima, odnosno onima koji se jave na natječaj je osmisliti novi vizualni identitet dresova NK Osijeka koji će biti prepoznatljivi, naravno u bijelo-plavoj boji. Inače, svi detalji natječaja objavljeni su na internetskoj stranici NK Osijek (www.nk-osijek.hr), a onaj čiji rad pobijedi u natječaju bit će nagrađen.

“ZELENO SVJETLO” STRANCIMA

URUGVAJCI PLATERO I ANEFF, TE BUGARIN PEEV TAKOĐER KONKURIRAJU ZA ZAGREB

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike