Osijek
KONFERENCIJA HDSSB-A

Hrvatske željeznice i Vlada ignoriraju Osijek i Slavoniju
Objavljeno 24. veljače, 2015.

Vlada Republike Hrvatske i Hrvatske Željeznice ignoriraju Slavoniju i Baranju i Osijek. Mnogobrojne linije prema istoku ukinute su, počevši od njih desetak prema Baranji, potom prema Našicama u vrijeme blagdana i za vikend, Podravke tijekom vikenda, ali ono što nas boli jest ukidanje više od 130 godina stare linije Sarajevo - Osijek - Pečuh - Budimpešta. Poručio je to Karlo Šatvar, glasnogovornik HDSSB-a, na jučerašnjoj konferenciji za novinare na osječkom željezničkom kolodvoru, održanoj znakovito u minutu do podneva.

- Ako provode mjere uštede, smatralo se da će ušteđenim sredstvima uložiti u ovaj kraj, primjerice u modernizaciju željeznica i vlakova, gradnju novih pruga ili u derutnu zgradu osječkog željezničkog kolodvora, kakvu ne zaslužuje četvrti grad po veličini u Hrvatskoj. Osim toga, i željezničko čvorište u Vinkovcima je zapušteno i na sramotu je toga grada, a treba podsjetiti da je premijer Zoran Milanović pri preuzimanju dužnosti premijera rekao: "Slavonijo, ako te zaboravim, neka mi se osuši desna ruka." Premijer je zaboravio Slavoniju, brinemo se za njegovo zdravlje, poručio je Šatvar. Saborski zastupnik Krešimir Bubalo upozorio je na korespondenciju bivše gradske vlasti i HŽ-a. Stao je, rekao je Bubalo, i podvožnjak u Ulici sv. L. B. Mandića, kao i postavljanje 12 pružnih prijelaza na nezaštićenim mjestima te je poslao jasnu poruku kako Vlada ne čini ništa i ne zauzima se za zaštitu Slavonije i Baranje.

- Apeliram na ministra Hajdaša-Dončića da počne raditi, a također smatram kako je ključno da se gradonačelnik Ivan Vrkić počne boriti za ovaj grad - rekao je Bubalo. M. Mihelić

Možda ste propustili...