Svijet
UNATOČ PRIMIRJU U UKRAJNI SE JOŠ RATUJE

Sva ukrajinska vojska povukla se iz Debaljceva, prorusi drže 90 talaca
Objavljeno 21. veljače, 2015.

Unatoč primirju na istoku Ukrajine, iz Debaljceva u kojem i dalje traju sukobi, povukao se i posljednji ukrajinski vojnik. Glasnogovornik ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka, Svyatoslav Tseholko, kazao je da je zapovjednik jedne jedinice u Debalcevu poslao izvješće koje potvrđuje da je iz ovog grada povučen i posljednji vojnik.

Ukrajinski Centar za borbu protiv terorizma navodi da su se ukrajinski vojnici u potpunosti povukli iz Debaljceva i okolnih Cernuhina, Nikisina, Redkoduba i Miusa. Iz Debaljceva se od juče povuklo 2500 vojnika. Prema službenim podacima, u sukobima u Debaljcevu poginula su 22 ukrajinska vojnika, a više od 150 ih je ranjeno.

Oko 90 vojnika uzeto je za taoce, a o 82 nema nikakvih informacija ni tragova. Debaljcevo se nalazi u pojasu između Donjecka i Luganjska i strateški je važno zbog komunikacija između ta dva grada koje kontroliraju proruski separatisti. Grad je važan i za ukrajinsku vojsku, jer prema njemu vode kopnene i željezničke veze između istoka i zapada zemlje. Primirje na istoku Ukrajine stupilo je na snagu u nedjelju, a unatoč tome, u Debaljcevu i još nekim mjestima nastavljeni su sukobi. (V.T.)

22

ukrajinska vojnika su poginula, a više od 150 ih je ranjeno

Možda ste propustili...

EU I SAD UPOZORAVAJU DODIKA:

Odgovorni ste za krize jer kršite ustav BiH

SRAMOTNA ĆUDOREDNA POLICIJA

Uz napetosti u regiji Iran jača represiju

ZAKONODAVCI AMERIČKE DRŽAVE TENNESSEE ODLUČILI

Učitelji smiju nositi oružje

Najčitanije iz rubrike