Sport
NK OSIJEK DOBIO DVA TJEDNA ZA PODMIRENJE DUGOVA

Vulić odlučuje o povratku Vojnovića u Gradski vrt
Objavljeno 29. prosinca, 2014.

Danas istječe rok do kojeg je NK Osijek trebao podmiriti dugovanja prema bivšim i sadašnjim igračima i trenerima.

Potrebnih nešto manje od pet milijuna kuna još nije pronađeno, no to ne znači da je prvoligaš iz Gradskog vrta doveden pred zid, bez izgleda za bijeg iz financijske dubioze.

Naime, bijelo-plavi će za pronalaženje sredstava imati još 15 dana, koliko traje žalbeni rok, tako da bi konačno 12. siječnja trebalo sve biti jasno o sudbini NK-a Osijek. Do tog bi datuma trebalo prodajom igrača i/ili pronalaženjem sponzora stići do potrebnog iznosa, kako bi se podmirila dugovanja za uspješno dovršenje predstečajnog postupka.

Potraga za pojačanjima

Osim spašavanja opstanka kluba preko nužne prodaje igrača, u osječkom prvoligašu vode računa i o spašavanju na terenu. Rezultati i igra iz jesenskog dijela prvenstva jasan su znak da su za nastavak sezone nužna pojačanja, no očito je kako će i ona ovisiti prvenstveno o tome mogu li doći besplatno, jer bijelo-plavi novca za plaćanje odštete nemaju. Primarna je želja napadač, što je i razumljivo kada se zna da je Osijek uz Zadar i Slaven Belupo najneefikasnija momčad lige. Osim te pozicije, Osječani žele dovesti i jednog kvalitetnog veznog igrača te stopera. Pomno će se pratiti i razvoj situacije i u nekim drugim klubovima, osluškivati koji će igrači biti slobodni i voljni doći u Gradski vrt. Javljaju se i brojni menadžeri, koji pokušavaju preporučiti svoje igrače, tako da ne treba ni sumnjati kako će u optjecaju biti brojna imena. Koliko će realan biti njihov dolazak, to je već druga stvar. Posljednjih se dana aktualizirala mogućnost dolaska, odnosno povratka u Gradski vrt Aljoše Vojnovića. S nekadašnjim je veznjakom bijelo-plavih Split odlučio prekinuti suradnju, a Osijek je iskazao zanimanje za njegovim angažmanom. Jasno je da se osječki prvoligaš ne može nadmetati s ponudama drugih klubova, jedini “adut” kojeg ima su obiteljski razlozi, ako bi se zbog njih Vojnović odlučio vratiti u svoj grad. No, promjenom trenera na klupi kluba iz Parka mladeži možda se i promijeni status Vojnovića među “crvenima” te tek ostaje za vidjeti hoće li novi trener Zoran Vulić ipak poželjeti zadržati ga u svom kadru.

Lani “uboli” Matasa i Cesareca

I u ovom slučaju, ali praktički i u svim ostalim mogućim dolascima, očito će trebati biti jako strpljiv idućih 15-ak dana. NK Osijek i nije najpoželjnija “udavača”, pa nitko ne hrli prema Gradskom vrtu, posebno ne u situaciji kada je još neizvjesna sudbina kluba. Jasno je da će svi kalkulirati i vagati, prateći pozorno rasplet financijskih problema, tako da je izgledno da će teško neko novo ime biti na prozivci 4. siječnja. Naprotiv, izglednija je opcija da će moguće prinove stići tek nakon toga, pa čak možda i na drugom dijelu priprema koji će se odraditi izvan Osijeka. No, i osječki je prvoligaš spreman i naviknuo na tu “igru čekanja”. Nema žurbe ni s njegove strane, uostalom u prošlosti je imao i dobrih iskustava s takvim raspletom. Upravo su prošlog siječnja tako stigli Nikola Matas i Danijel Cesarec, koji su se pokazali pravim pojačanjima, pa se u Gradskom vrtu nadaju kako će i u ovom zimskom prijelaznom roku “ubosti” na sličan način. A do tada će se očito svi kojima je bijelo-plava boja u srcu morati dobro naoružati strpljenjem.

Goran ROGULJIĆ

Igra čekanja

pojačanja u Gradski vrt mogla bi stići u završnici prijelaznog roka

Možda ste propustili...

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

IZABELA LOJNA UOČI SUSRETA SA SPLIĆANKAMA

Pobijedimo li Hajduk, jedna ruka nam je već na trofeju

Najčitanije iz rubrike