Sport
TRAŽE OSTAVKU RUKAVINE

Ne želimo biti treća
momčad Zdravka Mamića
Objavljeno 22. prosinca, 2014.
Krediti koje je Rukavina kod navijača u svome mandatu dobio potpuno su potrošeni

Završnica jesenskog dijela prvenstva nije prošla u ugodnim tonovima u osječkom prvoligašu. Samo jedan osvojen bod u posljednjih pet nastupa te dva uzastopna domaća poraza na oproštaju od prvog dijela sezone ostavili su NK Osijek u zoni najugroženijih. Jasno je da takvim raspletom nitko u klubu nije zadovoljan, a ni navijači, koji su svoje razočaranje iskazali već na kraju utakmice protiv Lokomotive. Jučer je, pak, Kohorta poslala priopćenje u kojem traži ostavku trenera Tomislava Rukavine, a upravi kluba poručuje kako ne želi pretvaranje kluba u nečiju filijalu.

- U odnosu prema prošloj sezoni, dovedena su igračka pojačanja i prinove, no većina se njih pokazala potpuno promašenim investicijama, neprilagođenima sustavu igre koji njeguje Rukavina ili pak nemotiviranima. Kao rezultat svega NK Osijek je na korak do začelja prvoligaške ljestvice, sa samo dva boda više od posljednjeplasirane momčadi. Krediti koje je Rukavina kod navijača, s obzirom na situaciju, u svome mandatu dobio, premda je u Osijek stigao kao nedokazan trener, bez iskustva u vođenju prvoligaške momčadi, potpuno su potrošeni, pa ga stoga ovom prilikom pozivamo da realno sagleda situaciju te se pokaže kao moralna osoba i sam podnese ostavku na dužnost koju obavlja! Također, Upravi NK Osijek želimo poručiti da smo svjesni nezavidne situacije u kojoj je klub, ali da nikako ne prihvaćamo pretvaranje kluba u nekakvu ispostavu ili treću momčad Zdravka Mamića te da eventualno pokušaju izgubljeno na terenu nadoknaditi za zelenim stolom, gdje s druge strane sjede upravo najodgovorniji za neregularnost natjecanja u Prvoj HNL i kompletno stanje u hrvatskom klupskom nogometu - stoji, između ostalog, u Kohortinom priopćenju. (G. R.)

TOLJ NAJAVIO RAZGOVOR S NAVIJAČIMA
NK Osijek vodi i važniju borbu izvan terena

Kohortino priopćenje jučer su razmatrali članovi Nadzornog odbora kluba na svojoj sjednici te je predsjednik Uprave NK Osijek Slobodan Tolj najavio sastanak s navijačima. Namjera mu je objasniti im s kakvim se problemima klub trenutačno bori, a koji nadilaze razloge za nezadovoljstvo zbog učinka trenera i igrača. U sljedećih nekoliko dana u Gradskom vrtu potrebno je osigurati više od sedam milijuna kuna kako bi se dovršila predstečajna nagodba, inače klubu prijeti stečaj te kretanje iz najnižeg ranga. Tako da, bez obzira na rezultate na terenu, NK Osijek trenutačno vodi i važniju borbu, izvan njega, za opstojnost kluba. Na jučerašnjoj sjednici iscrpno izvješće NO-u o učinjenom podnio je Rukavina, koji je bio dosta samokritičan. Konstatirao je da je bilo propusta i sa strane stručnog stožera, s njim na čelu, ali i ostalih, zbog već spominjanih razloga zbog kojih je učinak “bijelo-plavih” ove jeseni bio ispod očekivanja. No Rukavina ne sumnja kako će uz naporan rad te nešto “svježe krvi” u svlačionici i rezultati osječkog prvoligaša na proljeće biti puno uspješniji. (G.R.)

Možda ste propustili...

RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

Najčitanije iz rubrike