Sport
“8 KAFIĆA” U NEDJELJU U DVORANI GRADSKI VRT

Nogometne zvijezde za djecu
Objavljeno 20. prosinca, 2014.

U organizaciji humanitarne udruge Od mene za tebe u nedjelju se održava tradicionalni humanitarni malonogometni spektakl Turnir 8 kafića.

Nakon što su prijašnji turniri održavani u dvorani Zrinjevac, ovogodišnje će se, peto, izdanje odigrati u dvorani Gradski vrt. Branitelj naslova je Noćni bar Patika, a sudjeluju još CB Svačić, CB Brokat Subotica, CB Šetač, CB NK Slavonac Tenja, CB 5 Gravia, CB Rockatiki i CB College. Svi oni i ove su si godine dali truda te su okupili brojna poznata nogometna i malonogometna imena. Predvode ih hrvatski reprezentativci Vida i Milić, tu su i igrači s Kovačeva šireg spiska Vargić i Lešković, bivši uspješni igrači Osijeka poput Špehara, Turkovića, Neretljaka, Beljana, Beširevića... malonogometaši Tomičić, Ćavar, Kajfeš... i mnogi drugi, s “velikih” i “malih” terena. Svi oni rado su se odazvali ovoj humanitarnoj akciji za djecu s posebnim potrebama.

- Ovo je sigurno najveći humanitarni događaj ne samo u Osijeku nego i u ovom dijelu Hrvatske. Nastupit će 80-ak poznatih igrača, zahvalio bih svima njima, a posebno vlasnicima svih kafića, što su ih okupili, naročito CB College i CB 5 Gravia, koji su svih pet godina sudionici - pričao je u najavi turnira Zoran Lacković, uz Marija Barišića jedan od organizatora.

Na prijašnja četiri turnira skupilo se više od 700.000 kuna za projekte namijenjene djeci s posebnim potrebama, a organizatori očekuju da će s ovogodišnjim donacijama prebaciti milijun. Ovogodišnji je prihod namijenjen uređenju rehabilitacijsko-edukativno senzoričkog parka u Antunovcu. U tu je svrhu Antunovac darovao parcelu od 5000 kvadratnih metara, a detalje je objasnio načelnik općine Ivan Anušić.

- Nakon provedenog natječaja darovali smu tu parcelu i drago mi je što će ovaj park biti izgrađen u Antunovcu. Bit će namijenjen svoj djeci s područja županije, koja će se moći ondje educirati i rehabilitirati. I dalje stojimo na rasplaganju udruzi jer svi moramo voditi brigu o onima kojima je najpotrebnija - istaknuo je Anušić.

I ovaj turnir održava se uz potporu Grada i Županije, kao i uz brojne donatore, koji će na razne načine, novcem, robom ili uslugama pomoći u realizaciji tog hvalevrijednog projekta.

- Ovo će biti park kakvog nema u Hrvatskoj, gdje će djeca moći svojim rukama saditi voće, povrće i ljekovito bilje te se igrati na igralištu. Bitno je naglasiti i da park neće biti namijenjen samo djeci s posebnim potrebama, nego svoj djeci, tako da sam uvjeren kako će svi uživati u njemu - istaknuo je Lacković.

Cijena ulaznice je samo deset kuna, a mogu se kupiti u pretprodaji u kafićima sudionicima i na blagajni dvorane Gradski vrt na dan susreta. U akciju se može uključiti i donacijom na žiroračun humanitarne udruge “Od mene za tebe” na IBAN: HR7523600001102376181. G. Roguljić

RASPORED

17.00: CB Svačić – CB Brokat Subotica

17.40: NB Patika – CB Šetač

18.20: CB NK Slavonac Tenja – CB 5 Gravia

19.00: CB Rockatiki – CB College

19.40: prvo polufinale

20.10: nastup djece, gradonačelnik, župan

20.30: drugo polufinale

21.00: revijalna utakmica

21.40: finale turnira

Milić poziva gledatelje

Jedan od sudionika koji se ponovno rado odazvao ovom humanitarnom spektaklu je hrvatski reprezentativac Hrvoje Milić, član ruskog Rostova.

- Lani sam prvi put sudjelovao i jako mi se svidio nastup djece za koju je akcija bila organizirana. Drago mi je da mogu pomoći i sudjelovati, svi trebamo dati doprinos za pomoć ovoj djeci. I ovom prilikom pozivam sve gledatelje koji mogu da dođu i pridonesu realizaciji ovog projekta - poručio je Milić.

Najčitanije iz rubrike