Sport
KUGLAČKI VIKEND OBILJEŽIT ĆE GRADSKI OBRAČUN NA PAMPASU

Gradski derbi bit će ravnopravniji nego prijašnjih sezona?
Objavljeno 28. studenog, 2014.

OSIJEK – Preko vikenda aktivni će biti kuglači, koji stižu na pola puta prvoligaške karavane. Kuglačice su taj dio posla već odradile, a ponovo će se uključiti u prvom vikendu prosinca.

Pred kuglačima je tako 11. kolo, u kojem jedan susret plijeni najveću pozornost. Naravno, riječ je o derbiju slavonske metropole, srazu Osijeka i Kandita. Na Pampasu je posljednjih šest godina bodove uzimao samo Osijek, što znači da je pred „slatkima“ neugodna tradicija, koju neće biti nimalo lako, ali ne i nemoguće, prekinuti. Očekuje se neizvjesniji ogled nego što su to bili prijašnji, stoga bi na stazama u Retfali moglo biti zanimljivo.

Nešto dalje, u Đakovu, igra se derbi začelja, posljednjeplasirana Fortuna dočekuje Šubićevac, koji je samo korak ispred. Jasno, bodovi protiv Šibenčana su imperativ ako se želi konkurirati za ostanak u društvu najboljih. Ostali susreti: Poštar (Split) – Zaprešić, Novska – Medveščak 1958 (Zagreb), Bjelovar – Velebit (Ogulin) i Grmoščica (Zagreb) – Zadar.

Drugoligaši „Istoka“ stigli su do 10. kola, a parovi su: Obrtnik (Požega) – Belišće, Željezničar (Belišće) – Slavonac (Bukovlje), Pakrac – Željezničar (Osijek), Zanatlija (Sl. Brod) – Monte-mont (Osijek) i Donji Andrijevci – PPK Kutjevo (Požega). Već se igrao susret Šećerana Viro - Silos (Đakovo) 7:1 (16,5:7,5, 3202:3013).

U Trećoj ligi „Istok“ u 10. kolu igraju parovi: Našice – Tramvaj (Osijek), Donji Miholjac – HVIDR-a (Virovitica), Darda – Orahovica, Pitomača – Đurđenovac, Vinkovci – Zrinski Pivovara (Osijek). Odigrano je Osijek II - Slatina (6:2). N. Benčina

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike