Sport
ODBOJKAŠI(CE) IGRAJU 8. KOLO

„Mursaši“ na popravnom, derbi u Novoj Gradiški
Objavljeno 28. studenog, 2014.

OSIJEK – Utakmicama 8. kola ulazi se u drugu polovicu natjecanja po prvoligaškim odbojkaškim skupinama. Kod odbojkaša derbi je u subotu (17) na Savi, gdje zagrebačka Mladost dočekuje Mursu-Osijek. Prije četiri dana, na istom mjestu domaćin je slavio u uzvratnom susretu četvrtfinala domaćeg Kupa (potvrdio prolaz), što znači da je momčad Tome Pauna na svojevrsnom popravnom ispitu. Nije isključeno da će ga položiti, naravno, ako odradi susret na očekivanoj razini. Još igraju: Mladost Marina Kaštela – Sisak, Rovinj – Karlovac i Centrometal (Črečan) – Rijeka.

Svoje drugo uzastopno gostovanje u sklopu Skupine II odradit će trenutno trećeplasirani oslabljeni) Borovo-Vukovar, koje je u subotu u Gorici (15). Ako domaćin osvoji tri boda, ovi klubovi će zamijeniti mjesta na tablici. Brod u nedjelju (17) igra u Varaždinu, a ostali parovi su: Croatia (Zagreb) – Šibenik i Centurion Pula – Zadar.

Odličnu prigodu da nakon 8. kola ostvare polovičan učinak imaju odbojkašice iz Vinkovaca. Vibrobeton bi četvrtu pobjedu trebao izboriti u svojim Lenijama (subota, 19), gdje stiže Azena Velika Gorica, koja je dosad osvojila samo set u sedam utakmica. Vukovarke pola sata kasnije izlaze na parket GD Kaštela (Marina). Preostali parovi su Mladost (Zagreb) – Kaštela DC i Rovinj - Poreč.

U Skupini II, u Elektrotehničkoj školi u Novoj Gradiški (subota 19), prve gostujuće bodove tražit će Osijek 06. Gošće će pokušati uzvratiti i za poraz na otvaranju prvenstva, no neće im biti lako jer domaće sjajno igraju ove sezone. U 20 sati u Đakovo dolazi lider skupine, Dubrovnik, a još će igrati Split 1700 – Kostrena. Ranije su se sastali Drenova - Rijeka (1:3). N. Benčina

Možda ste propustili...

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA SUSRET S GORICOM

Bez Lovrića i Bralića, vraća se Čokaj

Najčitanije iz rubrike