Sport
U SKLOPU 11. KOLA PRVE LIGE OSJEČKI KUGLAČKI DERBI

Nastavak ili prekid šestogodišnje tradicije?
Objavljeno 28. studenog, 2014.

Predstojećeg vikenda Prva hrvatska liga kuglača dolazi na pola puta, a to znači da ćemo gledati i premijerni gradski obračun u sezoni u sklopu 11. runde.

Osijek protiv Kandita, subota, 14.30 sati, na Pampasu, sigurno će privući zavidan broj ljubitelja kuglanja u gradu na Dravi, koji posljednjih nekoliko sezona nisu svjedočili prevelikim uzbuđenjima u okršajima gradskih rivala. Osijek čvrsto drži primat i nema ga namjeru ispustiti. Potvrdio nam je to i igrač/trener Mario Mušanić.

- Još uvijek imamo kvalitetniji igrački kadar te je jasno da i u ovom derbiju računamo na pobjedu. Favoriti smo i ako se pogleda trenutačno stanje na ljestvici, a činjenica je da dobro igramo u posljednje vrijeme. Pripremamo se za ovaj dvoboj kao i svaki drugi, iako znamo da on nosi i dodatne tenzije, što je i razumljivo s obzirom na rivalitet. Postavu smo malo osvježili mladim snagama, što se pokazalo kao dobar potez. Prigodu su dobili i zasad je dobro koriste Tutnjević i Horžitzky, koji će zaigrati i u derbiju, u kojem želimo potvrditi osječki primat, smatra Mušanić. Uz njega i mladi dvojac, na staze bi trebala izići momčad koja je prošlog tjedna kvalitetno odradila gostovanje kod prvaka u Zaprešiću, a to znači da će radnu subotu imati Šarkezi, Liović i Liška.

Kandit s druge strane ima želju prekinuti neugodnu tradiciju u gradskom derbiju. Naime, «slatki» već šest godina nisu slavili u borbi za bodove. Krajem 2008. posljednji put okusili su slast pobjede koju su pak ostvarili proljetos u Kupu. No, bodovi su i dalje velika želja, u klubu smatraju ne i neostvariva.

- Objektivno, nismo favoriti ni ovaj put, ali mislim da smo sada u stanju ravnopravnije parirati i vjerujem da publika na Pampasu neće biti nezadovoljna. Pobjeda u Kupu pokazala je da možemo, a nije sporno da se hoćemo predstaviti u najboljem izdanju. U tom slučaju, moglo bi biti zanimljivo. Ako nam se ukaže prigoda, možda i prekinemo neugodnu tradiciju, dugo čekamo na ligaške bodove iz osječkog derbija - smatra trener Kandita Ivan Kovačević, koji ima osam kandidata za šest mjesta. Ako je suditi prema posljednjem dvoboju koji su riješili uspješno, Osijeku će se suprotstaviti Knežević, Begović, Vuka, Jeličić, Šipalo, te netko od terceta Koričić-Nikolić-Rupčić. No, tko god igrao, imat će motiva napretek.

Nino BENČINA
Najčitanije iz rubrike