Sport
TRAŽE OSTAVKE ČELNIKA HNS-A

Na Poljudu složni: Mamić je zatrovao hrvatski nogomet
Objavljeno 23. studenog, 2014.

Dan nakon “otkaza” derbija pred novinare su izišli čelnici Hajduka i pokušali objasniti zašto igrači splitske momčadi nisu istrčali na Maksimir. Razlog su navijači, u prvom redu “crna lista” na kojoj su završila 92 prezimena navijača, iako većina njih nema sudsku zabranu dolaska na nogometne utakmice. Navijači s “crne liste” pokušali su kupiti ulaznicu, nisu mogli i - ostatak navijača solidarizirao se s njima. A s navijačima su se solidizirali i igrači i dogodio se crni presedan na hrvatskim nogometnim terenima.

- Znamo za 39 navijača koji ne smiju na stadion i s tim nemamo problema. Oni ne smiju na stadion, ali što je s ostalima koji su se pojavili na nekom popisu, koji nitko nije vidio? Nitko nema pravo određivati tko smije ili ne smije na stadion, osim legalnih organa Republike Hrvatske. Sve ovo posljedica je drugih događaja, koje svi dobro znamo - kazao je predsjednik Hajduka Marin Brbić, koji krivinju za neigranje derbija svaljuje na Dinamo.

- Izuzetno smo ponosni na ono što se u subotu dogodilo. Apsolutno je netočno da su neki igrači dobivali poruke navijača da ne smiju izići na teren, jer im se pet sati prije utakmice mobiteli oduzimaju. Istina je da smo svim srcem željeli da se utakmica igra, ali kad smo vidjeli da nema naših navijača, pokušali smo se dogovoriti za odgodu od jednog sata, no nismo naišli na razumijevanje - kazivao je Brbić.

- Isključivi krivac je Dinamo i njegovi čelnici, koji žele da se sve utakmice igraju u maksimirskim uvjetima, bez navijača - dodao je predsjednik Hajduka i pohvalio navijače, koji nisu pravili incidente ni u Zagrebu ni na dočeku u Splitu.

Brbić je dodao kako ovo nije sukob Dinama i Hajduka, sjevera i juga.

Hajduk i Torcida ponavljaju “kad nepravda postane zakon, otpor je dužnost”, a Brbić se pohvalio kako su pismo podrške dobili i od inicijative Zajedno za Dinamo.

Predsjednica NO Hajduka Branka Ramljak zatražila je ostavku čelnika HNS-a. I obrušila se na predsjednika Saveza.

- Tražimo promjene u hrvatskom nogometu! Gdje je Šuker posljednjih tjedan dana? Borimo se za ostavke predsjednika i Izvršnog odbora HNS-a. Nije bitna samo Torcida ovdje, HNS vodi hrvatski nogomet u propast - rekla je Ramljak.

Pred novinarima su se pojavili i član NO Hajduka Nikola Koceić Bilan te predsjednik Skupštine Visko Radovani i svi redom su još jednom pokušali objasniti kako “Hajduk nije talac Torcide”, a iako Splićane čeka drakonska kazna HNS-a, na Poljudu su ponosni... A kad se priča o problemima u hrvatskom nogometu, u Hajduku se mora posebno istaknuti ime Zdravka Mamića.

- Ishodište svih problema je Mamić. On je zatrovao hrvatski nogomet i uništio kult reprezentacije. Tu je i Davor Šuker, ali on je marioneta u rukama stvarnog gazde hrvatskog nogometa. Hajduk je kroz povijest bio klub koji se nikad nije pokoravao vlastodršcima, carevima, kraljevima pa neće ni sada Mamiću - zaključio je Koceić. I. Liović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike