Sport
ISTRA 1961 JOŠ JEDNOM NEPORAŽENA U GRDSKOM VRTU

“Plan devet” se raspao već na prvom koraku
Objavljeno 24. studenog, 2014.
Taj plan sadržavao je osvajanje svih devet bodova u preostala tri susreta

Plan 9, čije su ostvarivanje priželjkivali u Gradskom vrtu u završnici jesenskog dijela prvenstva, raspao se već na prvoj prepreci.

Taj plan sadržavao je osvajanje svih devet bodova u preostala tri susreta koja su bijelo-plavi u ovoj polusezoni trebali odigrati na svom terenu. Međutim, „pukli“ su opet na Istri 1961, i to na gotovo isti način kao i proljetos. No, ipak s jednom razlikom – ovaj su put bar uspjeli izbjeći poraz.

Premalo raspoloženih

Puljani su već četiri godine nerješiva enigma u Gradskom vrtu, a ovaj put se na terenu nisu činili baš tako nedostižnima kao u nekim prethodnim susretima ili kako to govori ta statistika. Osijek je bio taj koji je držao sudbinu te utakmice u svojim rukama. Puljani su većim dijelom bili u podređenom položaju i posve neopasni. Tek je pokoji bljesak njihovog vrlo neugodnog napadača Dejana Radonjića podsjetio da su živi. No, Osijek svoje prilike opet nije znao materijalizirati i onda je naravno primio pogodak iz prve ozbiljnije situacije koju su stvorili gosti.

- S obzirom na razvoj situacije, mora nas zadovoljiti to što smo uspjeli izbjeći poraz nakon što smo dospjeli u rezultatski zaostatak. Sreća pa smo relativno brzo izjednačili jer da se Istra 1961 uspjela konsolidirati, teško bi nam to pošlo za nogom - rekao je Tomislav Rukavina, trener nogometaša Osijeka.

Nije to bila večer bijelo-plavih. Premalo ih je bilo raspoloženo za igru, a to se najviše odnosi na „veznjake“ Jamaka i Mišića. Nisu uspjeli uloviti pravi ritam i kontinuitet. Bljeskova je bilo, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu nad čvrstim i organiziranim Puljanima. Nedostajali su i pravi proboji po bokovima, a to je najviše uvjetovano čudnim problemima. Naime, Nikola Matas je igrao, ali opet s problemima zbog gljivica, pa je bio posve neprimjetan, a Borna Barišić uopće nije zaigrao zbog kurjeg oka. Ti neuobičajeni problemi prilično su naljutili Rukavinu jer je i to jedan od razloga zbog čega bijelo-plavi nemaju kontinuiteta ove jeseni. U nogometu koji forsira Rukavina bočni igrači igraju bitne uloge. Kada treniraju normalno i zdravi su, Matas i Borna Barišić su nerijetko pokretačka snaga bijelo-plavih, ali u posljednje vrijeme su više izvan terena nego na njemu i to zbog tih nesvakidašnjih problema.

Pamić se žalio na preoštru igru

Nakon susreta bilo je govora i o načinu igre Osijeka. Gostujući strateg Igor Pamić žalio se na preoštru igru Osijeka, ali Rukavina se s time nije složio:

- Bili smo agresivni, ali nije ni Istra 1961 ostajala dužna. Kakva oštrina kada liječničke ekipe uopće nisu ulazile na travnjak. Možemo pričati o kriteriju suđenja jer o njemu dosta ovisi koliko agresivno možeš igrati. Meni se čini kako suci u Hrvatskoj nisu skloni pratiti takav način igre - zaključuje trener bijelo-plavih.

Zagrebački arbitar Fran Jović nije svojim odlukama posebno zakinuo nikoga. Međutim, o kriteriju bi se dalo razgovarati. Silni kartoni i prekršaji koje je dosudio samo potvrđuju Rukavinin stav da se hrvatski suci teško odlučuju pustiti malo čvršću igru i razvoj utakmice. To je za njih komplikacija, pa im je lakše ovako. Suditi sve i svašta, razbiti ritam utakmice i ajd' bok. No, Jović ni slučajno nije razlog zbog kojeg je Osijek opet podbacio u utakmici koja ga je mogla pogurati prema sredini tablice. Bijelo-plavi sami po sebi nemaju tu moć, i točka. I zato će opet život provoditi u nestabilnom okruženju borbe za goli prvoligaški život.

Dalibor KELER

Dobar i bod

Obzirom da su zaostajali bijelo-plavi su na kraju zadovoljni što su spjeli izbjeći poraz

Možda ste propustili...

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Poraz Osijeka, borba za opstanak se komplicira

IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA ĐAKOVA ZA 2023. GODINU

Ispred svih su Ivana i Andrej

OSJEČANIN U POLUFINALU EUROPSKOG PRVENSTVA

Pratljačić nokautirao Crnogorca, sa Srbinom za finale

Najčitanije iz rubrike